12 september 2008

FRA. Nedräkning... samt Arbogabilderna och annat

Det känns verkligen tråkigt att jag inte kan delta i demonstrationen mot FRA-lagen i Sthlm på tisdag. Men det går inte, av två skäl. Det är för långt bort, dvs är för dyrt och tidsödande att resa dit. Dessutom är det ett offentligt möte precis samma dag om en plastfabrik som vill starta tillverkning bara några hundra meter från vår bostad. Där måste vi ju vara med och ställa frågor. Det är inte bara en sak som hotar vår livsmiljö. Både fysiska och mentala hot.

FRA-lagen är ett av dessa hot. Blir i alla fall lite upprymd av att läsa att AB nu funnit att åtta "borgerliga" ledamöter (av den tredjedel som svarade på tidningens fråga) nu säger sig vara emot FRA-lagen och vill riva upp och utreda den på nytt. Hur många ytterligare kan finnas bland de övriga?

Men hoten kommer från fler håll. Läser att nätaktörerna skapar sitt eget FRA. Såväl MS Explorer som Google registrerar och sparar våra tangenttryckningar. Därigenom vet de vilka hemsidor och adresser vi besöker, skapar "Suggested sites".
Det har givetvis kommersiellt syfte, men kan självfallet missbrukas. Och är under alla förhållanden synnerligen obehagligt och borde bekämpas.

Det finns mycket att hålla ögonen på.

Samtidigt ökar kännedomen om att tingsrätten hade kunnat sekretessbelägga Arbogabilderna. Men gjorde det inte. Det var också få som kollade bilderna, före det att kvällspressen och teve gjorde stor affär av det. Detta senaste erfar jag från Farmorguns blogg. Hon och jag delar besvikelsen över Björn Elmbrants okunniga påhopp på bloggarvärlden.

Betr AB så skriver där terroristexperten Magnus Norell att FRAs arbetssätt är ineffektivt mot terrorism (ineffektivt, olagligt och varje illasinnad regerings våta dröm!). Detta har bl a Johan Westerholm och Mark Klamberg noterat på sin bloggar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tips: www.metrobloggen.se/STHLMstreetstyle

Anonym sa...

.

*** FRA-lag - slutsats!

Det är dags för alla demokrater att "sätta ned fötterna". Nu handlar det inte längre om att bevaka eller hålla koll på... Demokratin är gruundligen hotad, nu, idag!

Hurså undrar de sovande...

# Nyligen instiftade antiterror-lagar som bryter gängse juridisk-demokratisk praxis.
# Därtill ny lagstiftning inom området tvångsmedicinering, som till och med kan vara långsamt dödande utan rätt till juridisk prövning (nu kan man gömma politiska fångar i Sverige).
# Att 2 socialdemokratiska, humanistiska ministrar mördades med 10 års mellanrum.
# Hejdlöst utökad bevakning och kontroll på alla områden inklusive bevisad olaglig telefonövervakning mot icke-kriminella.
# Demokrati och debatt har förpassats till exil i bloggosfären.

Vakna nu, demokratin är hotad från alla håll. Smygfascismen har tågat in och nu ska även öppna fascister in i Riksdagen (SD).

Läs mer om Sveriges sanna natur, t.ex här: http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=11929

Gå sedan och AKTIVERA DIG i ett riksdagsparti eller någon rättviseorganisation. GÖR DET NU!

NÄSTA VAL MÅSTE HANDLA OM DEMOKRATIN. DEN ÄR VERKLIGEN ALLVARLIGT HOTAD!

M.v.h
Morgan Ohlson (morgan.o@passagen.se)
# Berövad alla former av inkomster /bidrag sedan 2006-08
# Hemlös sedan 2008-07-01
.