22 oktober 2008

De naiva partisekreterarna i Arrogansen.

OK, vi bloggare kanske är naiva. Vi tror (trodde) att politiken styrs av ideal och ideologier. Men vi har lärt oss. Det är strävan efter makt som styr riksdagspartierna.

Men frågan är om inte Arrogansens partisekreterare, som ju bara är partiledningarnas megafoner, är minst lika naiva.
De hade inbjudit ett antal bloggare, med förmodade sympatier för Arrogansens partier, till en lunch. Jag gissar att det var ett första steg i deras nya "internetstrategi".

Nej, jag var inte bjuden. Men andra har ju rapporterat om vad som där försigicks.
Uppenbarligen trodde partisekreterarna att det var självklart att lunchgästerna skulle klappa i händerna och hjälpa dem med att ro hem valet genom att skriva snälla PR-bloggar om dem.!

Jag gissar att det måste ha känts pinsamt, ja värre än så för de bloggare som var där.

Om de ville ha med lunch-bloggarna på tåget så borde de först av allt ha sagt att de river upp FRA-lagen - genast. Och att de också skulle stoppa övervakningslagen, som tydligen har klubbats igenom senare idag. Efter lunchen.

Att de inte fattar att vi är intresserade av innehållet, det är så tydligt, så övertydligt. Men hur kan de vara så korkade att de avslöjar det så naket?

För partiledarna och deras sekreterar gäller det makten. För oss gäller det innehållet i politiken.

Vi bloggare, som engagerat oss i frågor om mänskliga rättigheter, som integritet, yttrandefrihet och andra demokratiska grundfundament, vi kan inte bara buga och tacka när vi inte blir lyssnade på. Vi vill inte att partierna dikterar villkoren för vad vi ska tycka. Vi förbehåller oss att granska makten och komma med kritik när vi anser det befogat.

Vi vill inte bli partimegafoner.

Vi har kanske varit naiva, trots att många av oss har kortare eller längre erfarenhet (ja, faktiskt!) av partipolitisk verksamhet.
Men - vi har lärt oss. Inte minst av FRA-frågan.

Tyvärr verkar det som att Arrogans-Alliansen inte gjort det. De har inte insett att vi protesterar emot att de söker snärja in oss i ett mentalt fängelse som kontrollerar oss och kartlägger allt om oss så att vi till slut börjar censurerar våra åsikter.
Vi vill inte ha ett sådant samhälle.
---
För övrigt aanser jag att FRA-lagen skall avskaffas.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Arrogansen. :-)

Lysande!

Anonym sa...

Vi är bara röstboskap i politikernas ögon. Å andra sidan finns det inget som skrämmer politiker annat än hjordar av oss. Så nu gäller det att mobilisera inför nästa chans vi får att göra vår röst hörd! Rösta med fötterna!

Lars-Erick Forsgren sa...

Men nu måste ju fötterna ta vägen någonstans.
Men finns ingenstans att ta vägen.

Johan Westerholm sa...

Ja, du har så rätt. Jag gjorde ju mitt val och "so far so good but not perfect". Med Håkan Juholt känns det som vi är på rätt väg. Det finns dock andra strateger som skjuter oss i foten. Hanterandet av timing och Ohly var väl....... sådär.

Kan bara önska (fp) lycka till. Det behövs ett socialliberalt parti i riksdagen men det vi ser nu i (fp) är mer av batongliberalism och det passade inte mig som du säkert förstår.

Jag har mycket stor respekt för din vånda och lider med dig. Men ge för den skull inte upp.

Johan

Nedslag sa...

Hej

-underbart jag lånar begreppet Arrogansen omedelbart jag har mailat dig och ska bloggvandra efterlunch för att kolla reaktionerna..

Ha det gott

Lars-Erick Forsgren sa...

Johan W. Sossepartiet vill ju inte säga att det är socialliberalt. OK, div "förnyare" dyker upp då och då, med kort lyskraft, men mest överväger en tämligen demagogisk retorik i s. En retorik som blivit ett hinder för verkligt nytänkande.
Dock, märkligt att det är väldigt vanligt att socialdemokrater (tänkande sådana) uttalar just behovet av ett socialliberalt parti. Dock sällan med tillägget "starkt"...

Jag skulle gärna se en svensk motsvarighet till radikale venstre (i Danmark).
Jag envisas ju med att mena att liberalismen i grunden är en vänsterrörelse. Och att socialism inte har med vänster el höger att göra. Men självfallet är liberalism i stort liksom socialliberalismen icke-socialistisk.

Och jag tror dessutom att socialliberala tankar är vitt spridda bland svenskarna. (Ivart fall om man inte skriver dem på näsan att det faktiskt är det de anser.)