08 augusti 2010

Något för semesterbilister efter E4 att undvika.

Undvik följande om ni reser efter E4:an i Norrland, i vart fall under juli månad. Det är tre saker som irriterat mig, sommaren 2010. Jag skulle tro att jag inte är ensamt om det, så den som vill kan ta varning.

A. Borkas camping i, strax utanför, Enånger. Varför: jo, de håller priser som ligger skyhögt över den mediokra standarden. Och ägarens attityd om man påtalar någon brist (som ex-vis icke funkande teve, som om den funkande kunde vare en liten ”ursäkt” för det höga priset) är minst sagt tveksam.
B. Ok-q8:s mack i Gnarp. Den ligger illa till. Farlig att svänga in till när man kommer söderifrån. Farlig och hopplöst tilltrasslad tillfart och avfart när man väl tagit sig från E4:an. Och så enormt trångt och feldisponerat när man ska tanka, att få pumpen, med rätt bensin, på rätt sida om bilen utan att få plåtskador . Sedan svårt att komma därifrån, även för att bara ställa sig vid macken en bit från pumpen en stund innan man kör vidare. T ex för att köpa en glass, eller besöka toan. Vilket verkar vara det ärende de flesta har, vilket givetvis bidrar till kaoset.
C. IKEA i Sundsvall. Ett oerhört populärt resmål. Men om det inte är huvudsaken, så försök inte att slinka in dit för en halvtimmes snabbkoll. Numera finns ingen vägvisare i de enorma ”trafikplatser” som omger även Sundsvalls norra del. Åk gärna dit om ni har mycket gott om tid och vet exakt hur ni ska åka, fara av, svänga. Men annars, nej! Ni tappar mängder av tid, blir på dåligt humör och hittar kanske inte alls rätt.

Inga kommentarer: