03 september 2010

Ynkligt av Reinfeldt betr romerna och Frankrike

Jag blev beklämd av att se Reinfeldt i teveutfrågningen igår kväll.
Till exempel detta med romerna. Hans fega svar när det gällde EU-minister Birgitta Ohlssons uttalande om Frankrikes omänskliga behandling av romerna och de konsekvenser det borde leda till.
Bara allmänt prat om att han minsann pratade då och då med den franske presidenten. Men inte kunde lova att ta upp denna fråga. Och att regeringen inte tänkte officiellt följa upp Ohlssons uttalande.

Kanske inte så konstigt ändå. Hans överdrivet diplomatiska språk ger utrymme för Tobias Billströms sd-nära svenska politik emot romerna och för att tiga när Frankrike gör det Tobias Billström (m eller sd?) vill göra även i Sverige.

Ynkligt och undflyende. Och en illustration av att Reinfeldt inte inser värdet av mänskliga rättigheter, rättssäkerhet och integritet. FRA-lagen är bara ett exempel, behandlingen av romerna ett annat, på hur hans kyliga överhetsperspektiv är.

Anna Hed skriver i PT om romernas situation. Att hon är sosse kan inte hjälpas. Hon har rätt. Och hon skrev det före det Reinfeldt utfrågades.

Hyckleri, skriver DN idag om Reinfeldt och romerna. De har också rätt. Denna gång.

1 kommentar:

Beelzebjörn sa...

Det är för jävligt. Starka ord, men jag håller med dig fullkomligt.

Väl skrivet.

Jag satt nyligen och ögnade igenom 'Stenen i den starkes hand' och 'Det sovande folket', och förvånades över hur väl jag känner igen Reinfeldt trots all den tid som gått.

Jag påminns om ett porträtt skrivet av HAX förra året som känns kusligt träffande:
http://haxtexter.blogspot.com/2009/02/reinfeldt-ensamvargen.html