08 september 2010

Reinfeldts bitch i piratlila

Så var det dags för teve att grilla Maud Olofsson, Reinfeldts bitch. Hon sitter där i den piratlila studion med piratlila blus och skrattar och visar gott humör allt medan hon trasslar in sig mer och mer i mångordigt försvar för sin politik.

Hon misslyckas svara redan på första frågan, om vallöftet om obligatorisk ursprungsdeklaration av livsmedel.
Och så fortsätter det. Med både kärnkraften, Vattenfall och mindre frågor. Någon gång kan hon i sak ha tämligen rätt, men det gör inte saken bättre. Mångordigheten och leendena visar att det är jobbigt, att hon ändrat sig eller haft fel eller att saken bara inte går att förklara.

Är detta med den piratlila blusen också ett tecken på det? Hon som hade ett frihetsmanifest före förra valet som sade att c står på den lilla människans sida gentemot stat och överhet. Så pressar hon fram centern till att ställa upp på FRA-lagen, en av de största integritetskränkningarna av de vanlig medborgarna i modern tid. Att några ungdomar i riksdagsgruppen (F Federly och Annie Johansson) initialt gruffar lite och körs över till tårar, det bekommer henne inte. Sedan fortsätter centern under hennes ledning att på tvärs mot den enskilda människan än mera minska rättssäkerhet och öka övervakningen. Precis motsatt den politik som piratpartiet står för. Ändå tar hon på sig en piratblå blus i teve.

Hon har gott humör.
Men förstår hon vad hon gör?

Inga kommentarer: