02 september 2010

Ett FRA i folkets tjänst

I juli skrev jag ett öppet brev till partierna i länet (Norrbotten), publicerat i PT. Jag ville veta kandidaternas inställning till FRA, Ipred och datalagringsdirektivet.

Nu idag 2 sept publicerar PT vad piratpartiet svarat. Det innehåller en fräck vändning av frågan, som rubriken "FRA i folkets tjänst" antyder.

Jag citerar lite: "Vårt förslag är att ställa FRA i folkets tjänst. FRA bör därför under en avgränsad tid övervaka den ekonomiska och politiska makteliten för att testa FRA:s integritetsskydd och skapa sociogram över deras kontakter.
...
Målet ska vara att se om den övervakning som görs är effektiv och om den kan anses vara integritetskränkande samt därutöver få en bild av hur många oskyldiga människor som drabbas av registreringen.
Försöksverksamheten bör pågå från 1 jan 2011 till 1 jan 2014 så att den lagrade informationen kan spridas och analyseras i god tid innan EU- och riksdagsvalet 2014. "
---

Jag menar att när folk läser detta, som i och för sig är ett bra förslag för att öka transparensen i beslutsfattandet, så inser varje person med normal fattningsförmåga hur absurt nuvarande FRA-lag är. För den omfattar ju var och en av oss vanliga medborgare.

1 kommentar:

Unknown sa...

+1

Bra skrivet!

Mvh
Fredrik Larsson