16 september 2010

Dom där knäppa piraterna!

Knäppa, löjliga piratpartiet!

Ett knäppt och missvisande partinamn, men viktiga frågor. Det har piratpartiet, det parti som de "gamla" partierna nonchalerar. Och pressen.

Integritet, rättssäkerhet och liknande mänskliga rättigheter, en modern syn på kultur och kunskap. Allt detta saknar riksdagspartierna. De tror att man försvarar demokratin genom att inskränka den.
Det tror inte jag!

Varför tvekar ännu en miljon väljare i valet av parti? Kanske de är lika "knäppa" som piratpartiet?

8 kommentarer:

Carl Johan Rehbinder sa...

Ja, vi kan ju alltid hoppas att den där miljonen tar sitt förnuft tillfånga, och lägger sina röster på Piratpartiet.

Sen kan vi ju också hoppas att en stor del av alla de oupplysta stackare som vill lägga sina röster på ett polerat nazistparti också ser ljuset, och inser att det är bättre att lägga sin röst på ett parti som försvarar demokratin, inte ett som vill demontera den.

Lars-Erick Forsgren sa...

C J. Kan bara instämma, till 100%

Anders Troberg sa...

Nja, om någon på fullt allvar är beredd att rösta på SD, då vete fan om jag vill ha deras röst. Bättre att de får lite självinsikt och inser att de är för dumma för att uttrycka en åsikt värd att lyssna på.

Lars-Erick Forsgren sa...

Anders T. Jag vet inte vad för relevans din kommentar till mitt blogginlägg.
Eller är det CJ:s kommentar du menar? I o f sig vill jag inte ha ngn rasiströst på "mitt" parti, men om någon "ser ljuset", då är det ju bra!

pop sa...

@Anders Troberg

Att inte ta emot nasseröster är lika barnsligt som att kalla sig pirater. Rösterna luktar lika lite som pengar. Så länge man inte låter politiken påverkas så är det bara att tacka ta emot och göra lång näsa till brunskjortorna.

På sätt och vis är det både komiskt och pinsamt hur svårt både Piratpartiet och KD har att hantera det faktum att de på varsitt håll delar väljarbas med SD. Skulle sossarna under alla år ha tackat nej till väljare som valde mellan dem och VPK bara för att de senare var kommunister? Istället var man väl glad för att folk valde att stödja det "rumsrena" alternativet?

nef sa...

Jag tycker inte namnet är löjligt. Tvärtom så är det väldigt träffande. Iaf om man tittar på etymologin till ordet pirat/pirate.

Pirate derives from the Latin pirata (-ae; pirate), which is a transliteration of the Greek piratis (pirate; πειρατής) from the verb pirao (make an attempt, try, test, get experience, endeavour, attack; πειράω).

Lars-Erick Forsgren sa...

Röster luktar inte...
Tja, om rösterna tar sig in i partiet och påverkar dess politik, då är det ju illa.

Men om rösterna kommer pga ändrad uppfattning, då är det ju helt OK.

Sen kan man ju spekulera om väljarbaser... hur de ser ut och om de förändras, och hur.

Lars-Erick Forsgren sa...

Nef. Nej, du tycker inte det. Men jag tycker det är löjligt och vilseledande. Jag VET att det stöter bort väljare! Jag vet pp-väljare som skäms att säga att de röstat på pp pga dess namn...

Och, vad värre är, för otroligt många människor ligger en sådan blockering i namnet att de vägrar att ens försöka förstå vad partiets program innebär. Pirater är tjuvar, våldtäktsmän och hemska människor. Det vet ju alla...