01 oktober 2008

Vågar folkpartiet diskutera FRA-lagen? Eller - vågar det att låta bli?

Noterar att folkpartiets partiråd ska sammanträda på fredag. Bland annat för att diskutera ett internt partisamråd om integritetsfrågor.
Partirådet är det organ inom fp som sammanträder de år som det inte är landsmöten (= fp´s kongresser) för att diskutera politik och ge partistyrelsen en hint om vad som partifolket tycker.

Det märkliga är att FRA-frågan inte var berörd i samrådet om integritet! Jag kan (vill) tro att från något håll så skickade man med synpunkter på den också. Skräp vore det ju annars - även om partiledningen uppenbarligen inte ville ha den diskuterad.

Jag förutsätter att FRA-frågan blir diskuterad på partirådet, och det med besked. Mot bakgrund av den intensiva offentliga debatt den fått, borde den bli en huvudfråga.

Eftersom enligt uppgift fp fortfarande anser sig vara ett liberalt parti, så förutsätter jag även att partiledningen inte försöker lägga locket på genom styrande inledande inlägg.

Partiets behandling av FRA-frågan vid partirådet blir ett viktigt tecken på om folkpartiet vill leva upp till de viktiga grundläggande principer som bör vägleda ett liberalt parti som värnar om en levande demokrati.

Och kan ge indikationer på om folkpartiet inser att svensk demokrati är i kris.

2 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Jag har nu fått 3 svar om att FRA-frågan kommer upp på fps partiråd.

Återstår se HUR den frågan behandlas.
Och om fp inser att den svenska demokratin är i kris.

Lars-Erick Forsgren sa...

Hur den behandlades?
Ja vi har facit nu. Den manglades i ett utskott bakom stängda dörrar. Ett litet tillägg gjordes.

Vad det är värt vet vi ännu inte.

In pleno var det ingen reell debatt. Partistyrelsen tillstyrkte sitt eget förslag med den lilla extrasatsen.
Och så, pang. Inget mer.