23 oktober 2008

Inte har jag något att dölja...

Inte har jag något att dölja, säger en del - ofta aggressiva - försvarare av just registrering, kontroll och övervakning. Det är bara bra att buset hålls efter (som en FRA-chef ungefär uttryckte det)!

Nänä, kanske det. Eller kanske inte det. Inte gör det något om ICA registrerar om jag köper äpplen. Men det är mängden av registreringar som är en fara. Särskilt om de sker så att de kan samköras, om de bildar mönster som blir intressanta för FRAs och andras sociogram.
Var för sig kan enstaka uppgifter verka oskyldiga, men men...

Läs denna text, och tänk efter. De som säger sig ha rent mjöl i påsen, de kanske får sig en tankeställare. Vi som är skeptiska inför onödig och integritetskränkande lagar för övervakning, vi påminns varför vi säger att FRA-lagen ska rivas upp. Etc.

http://scriptorium.se/josh/2008/10/22/det-myckna-registrerandet/

Eftersom den som skriver är Joshua Tree så är det en humoristisk text, men med djupt allvar i botten. Glöm inte att kolla kommentarerna heller, där finns fler exempel på vad som händer med allt detta registrerande som vi ALLA drabbas av. Mer eller mindre. Oftast mer.

Ett fritt demokratiskt samhälle skyddas bäst av att vi får och kräver att få ha en viss privat sfär, personlig integritet.

F.ö. anser jag att FRA-lagen ska rivas upp.

Inga kommentarer: