08 oktober 2008

Finanskrisen dämpar intresset för FRA-frågan

Vi måste inse det, den akuta finanskrisen, börs- och bankoron, det tar bort en stor del av intresset för FRA-frågan. Framförallt gäller det hos mera lindrigt intresserade och hos (gamla) massmedia. Men - även hos oss engagerade. Vi kan inte värja oss, finanskrisen oroar också oss.

Samtidigt är det så, att finanskrisen kan inte speciellt många göra något åt. Inte ens för de av oss som är ekonomer. Ansvar och beslut tas på annan nivå. Vi kan diskutera och möjligen skicka något mer eller mindre initierat varningsrop om sakernas tillstånd, men ...

När det gäller FRA-frågan har vi dock ändå en chans att påverka. Vi har redan gjort det, mer än någon kunde tro för ett halvår sedan, om än inte riktigt som vi hoppats. Genom internet kan vi hålla frågan levande, och bevaka vad som händer och inte händer.

Och så ska vi inte glömma de viktiga brister i demokratin som frågan blottat. Och som t ex Hans Lindblad diskuterat till vissa delar på denna blogg.

2 kommentarer:

cnab sa...

Hej! Gäller att inte tappa fokus nu - Riv upp, gör om, gör rätt gäller även i den nuvarande turbulensen! Mark Klamberg

http://klamberg.blogspot.com/

tipsar om ett Foresseminarium i morgon den 9 okt kl 18 med IB-avslöjaren Peter Bratt och likheterna med FRA-frågan. För oss som inte kan närvara servar Fores med Bambuserstream på

www.bambuser.com/channel/fores

Ärvde FRA IB's illegala medborgarregistreringar? Möjligtvis svar i morgon.

Lars-Erick Forsgren sa...

Visst, men finanskrisen gör att vi måste anstränga oss ännu mera för att hålla liv i FRA-frågan. Bevaka o diskutera.
Inga andra verkar göra det än vi bloggare. I massmedia dominerar finanskrisen.

Sen är det ju synd att Stockholm ligger så ocentralt...