26 november 2008

IPRED, film och pengar. Och glasögon.

Så ramlade bara glasögonen sönder. En större katastrof, p g a tidsbrist, än jag har lust att redogöra för. Men det blir dyrt... massor dyrt.

Hittar i alla fall ett par gamla, som inte är bra, men om jag kisar lite kan jag med viss ansträngning läsa en del. Ser att i AB rasar filmarna och säger att de inte kan filma utan IPRED.
Hoppsan, vill inte folk köpa vad det gör så...
Förresten, de får ju delvis betalt redan i förskott. För inte har Filminstitutet slutat dela ut våra skattepengar väl ?
Ännu en bransch som vill ha dubbelt betalt, och betalt för sånt vi inte vill ha. En av de klagande filmarna tjänade 2,5 milj senast. Och den film han klagar över att den kopieras har fått sju miljoner i bidrag!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/ipred/article3861256.ab

Jaha, ja. Då får vi väl sluta se på deras filmer då, om de inte vill göra film.

De filmare som klagar i AB har skrivit till alliansens partiledare och sagt att deras film ryms i ett USB-minne som ryms i byxfickan. Så nu vill de att folk ska kroppsvisiteras då också? Förstår de inte vad de säger?
Förstår de inte hur inkrökta de verkar med sina skygglappar? Är det inte dags att komma ut ur den skyddade verkstaden och inse verkligheten!
Ska de ha lagstiftarna att stifta speciallagar för deras skull, de som inte kan göra film som folk vill betala för att se, men som delvis är betalda av de skatter vi betalar. Är det helt oväsentligt med sådant som integritet och rättvisa?

Inser de inte hur pinsamma de är?

Ser (faktiskt) också att nu har IPRED skjutits upp, alliansen är inte överens. Det var ju alltid något. Vågar man hoppas på att det sker något slags tillnyktring hos makthavarna. Att de inser att de är ute på svar is betr rättssäkerheten. Att de måste sätta in även IPRED i ett större perspektiv?
Läs gärna även detta betr helhetssyn: http://mitt-i-steget.blogspot.com/2008/11/stuprr-och-skygglappar.html

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker de ska vara glada om nån vill se deras smörja överhuvudtaget. Modernt svenskt visuellt berättande (dvs film *och* TV) ligger på en så patetiskt amatörmässig nivå att man får intrycket att medialinjen på gymnasiet släppts loss. Den styltade, oftast helt onaturliga dialogen och det allt annat än tajta klippjobbet är två signum, liksom den otroligt klumpiga produktplaceringen.
De säger "utan Ipred, ingen svensk film". Tja, det var ju ännu ett bra argument emot lagen.

Anonym sa...

Jag tycker att vissa saker som filmindustrin har sagt är jättedumt. Det är som du säger att om det inte passar dom så kan dom göra annat.
Tänk om jag jobbade på ett tryckeri som exempel. Givetvis kan jag kräva att skrivare för privatpersoner och småföretag skulle förbjudas, för det påverkar min marknad, men inte skulle nån ta mig på allvar.
Men det är konstigt att dessa "artister m.m." kan kräva speciallagar bara för att folk inte köper deras skit.
Daniel

Unknown sa...

.
Det blir alltid problem när det uppstår ett modernt problem (fildelning på www) där själva problemet då blir upphovsrättslagen. Innan fildelningen hördes ingen som ifrågasatta den.

Nä, för min del blir det därför inte problemet med IPRED själva fildelningen utan den principen som nu ska etableras att: Ett företag ges schablonmässig rätt att skicka enorma böter till ensilda och egentligen helt utan bevis om VEM som verkligen gjort den. Jämför t.ex med fartkamerorna där det ansetts som självklart att det är föraren som ska bötfällas och inte bilens registreringsnummer.

I grunden är det olyckligtvis demokratin som är problemet. Få Svenska debattörer har pejling på hur det egentligen ligger till med den saken.

Läs mer om de omfattande socialskandalerna och övergreppen i Sverige, t.ex här: http://www.debatthuset.com/forums/showthread.php?t=11929

Morgan Ohlson: Laglydig, frisk, ej missbruk och 19 års utbildning.
# Berövad alla former av inkomster /bidrag sedan 2006-08
# Hemlös sedan 2008-07-01

Tidigare olagligt: # fråntagits 1 barn # fråntagits 2 olika jobb # 2 fall av anstiftad misshandel # trolöshet av fackförening # förhindrats från arbete >10 år # utsatts flera sekretessbrott # kriminell utpressning av Arbetsförmedling # terroriserats med pulsgenratorer ~1 år. # Hotats anta falsk Asperger-diagnos # Skriftligt förtalats av Karlstads kommun. Tot cirka 300 lagbrott och 2000+ terrortillfällen.
.
.

William Roxén-Persson sa...

Det är faktiskt bara en tidsfråga innan makthavarana kommer att inse att det inte går att jaga ett spöke. Aktiva fildelare kommer alltid finna ett sätt att undvika IPRED-lagen.
Så länge inte staten inför en censur för internet och gör det omöjligt för svenskar att ladda ner program som Bitlord så kommer fildelningen bara att fortsätta.
Speciellt när en DVD-film kostar runt 200 kronor.

hosse sa...

En tips till alla som vill vara anonyma på internet är att skaffa sig ett konto på www.doltip.se

Använder doltip.se själv idag och jag är jättenöjd med deras vpn-tjänst.