19 november 2008

Fria, betalda nedladdningsrätter...

Såg just ett mycket intressant inlägg som Anders Widén gjort på sin blogg. Jag vill rekommendera det till läsning, eftertanke och fortsatt spånande och konstruktivt tänkande. Ett tänkande som dock förhoppningsvis inte leder till några krav på upphovsrättsersättningar...

"Fria redan betalda nedladdningsrätter delas ut här!", så kallar han det och länken leder direkt dit.
http://djingis.blogspot.com:80/2008/11/fria-redan-betalda-nedladdningsrtter.html

Inlägget handlar givetvis om den aktuella debatten om fildelning, piratjägarlagen, om hur och varför avgifter ska erläggas. Och att de inte alltid hamnar rätt. Om ens i någon väsentlig mån.

Det visar också att vi som är emot IPRED nog inte i första hand, eller ens andra hand, ska vända vårt motstånd mot artisterna utan fastmer emot denna upphovsrättsindustri, som förser sig själv, cementerar gamla strukturer, är emot utveckling och vill agera privatpolis. Utan att det finns några bevis för att, om de lyckas, så kommer det att gynna de faktiska uppmännen i någon märkbar grad.

För övrigt skrivet Anders alltid intressant och engagerat. Vi har, tror vi, ganska olika ideologiska utgångspunkter, men förbluffande ofta hamnar vi i sak på samma ståndpunkt. Det är också en både intressant och lärorik upplevelse.

För övrigt anser jag att FRA-lagarna ska rivas upp!

1 kommentar:

University sa...

I come to your blog with a smile and a useful