18 november 2010

Trötta lagrådet har gett upp

Får det intrycket. Lagrådet har gett upp. Gammalt och trött, utan bett... Det har ju inte en författningsdomstols befogenheter.
De konstaterar att det redan stiftats så tokiga (nej det ordet vågar de inte använda) lagar redan i detta land att det är fritt fram med Ask:s övervakningslag som vi väl får döpa hennes uppföljare av datalagringsdirektivet till.

Att hennes lag till och med går längre än vad EU:direktivet kräver, so what? I Sverige kör "vi" ju inte med integritet och rättssäkerhet. Här gäller övervakning och övervakning och registrering och sociogram. Allt för att den batongviftande överheten ska känna sig trygg och säker för det hemska folket.

Stor suck.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lagrådet är politiskt tillsatt, dvs de har ett egenintresse i att inte stöta sig med sina arbetsgivare och göra sig "omöjliga" för vidare uppdrag.
För att få en rätsida på det här tramset behöver vi en författningsdomstol!
Asks övervakningslag bör aldrig införas. Den är orimligt dyr och vill vi verkligen att Warner Brothers, polisen och fan och hans moster skall veta precis allt om oss? För när databaserna väl ligger där så blir det faktiskt så. Endamålsglidningen tar maximalt ett år och databaserna kommer läcka som såll. Ajöss till brevhemlighet, tystnadsplikt för präster och läkare, källskydd kan vi glömma.

Martina sa...

"Lagrådet är tutan man använder innan man kör över grundlagen". Den kritiken brukade den borgerliga oppositionen framföra mot gamla S-regeringar.

Lars-Erick Forsgren sa...

Tyvärr. Både Anonym och Martina har rätt.
Och i dagsläget verkar det som att varken sossarna eller alliansen är intresserade av en Författningsdomstol (i vart fall inte en som gör skäl för namnet).