01 augusti 2008

Sommarjazz i Badhusparken med Kicki E


Det var en skön jazzkväll som JiP bjöd på igår kväll i Badhusparken i Piteå. Lagom ljum sommarkväll. Mycket folk och fin musik. Som vanligt jazzklubbens husband, och med Kicki Enqvist som sångsolist.
Som vanligt, hm, tyvärr bestod sommarens jazzkvällar bara av två. Den första två veckor tidigare och då var inte vädret det bästa, tyvärr. Även om nu, enl uppgift, danspaviljongen i parken ska rivas, så hoppas jag verkligen att sommarjazzen återkommer och att det blir minst 4-5 ggr per sommar.
Husbandet spelade kompetent, med ett extra plus för Sigge Löf på tenor och sopransax.

Kicki är dock den klart lysande stjärnan. Hon har rutin och en ledig scenvana som ger perfekt publikkontakt. Men framför allt rösten. Att hon föredrar att lyfta fram (svenska) visor, eller svenska texter till amerikanska standardlåtar gör inget. Allt blir skön jazz, och det märks att hon gillar det hon gör. Sången är en del av henne själv. Det är inget påklistrat eller anstängt, som hos en del andra sångerskor.
Hon framförde låtar förknippade med både Monica Zetterlund (Att angöra en brygga) och med Toots Thielemanns (Bluesette/Bedårande sommarvals), Love for sale (med svensk text!) och gamla "budskapsjazzlåten" Doodlin´, på engelska (!).

Kicki har sannerligen inte blivit sämre sedan hon för omkring tjugo år sedan vann SJRs jazztävling tillsammans med Basse (Hagström, el-bas).

Inga kommentarer: