07 augusti 2008

Har Sverigen ingen statsminister?

Ett illa förvaltat ledarskap, det är rubriken på dagens ledare i SvD. Jag trodde att den handlade om Reinfeldt. Men icke, den här gången var det Gordon Brown i Storbrittannien som kritiserades. Men är det någon som vet vad Reinfeldt gör? En statsminister borde vara en ledare, oavsett om man gillar honom/henne eller inte. Suck.

OK, idag kan man läsa att Reinfeldt "öppnar för att ändra FRA-lagen", men inte att riva upp den. Vad är det för trams? Har inte karln hunnit läsa sig in i frågan än? Har han minsta förstånd om ledarskap så borde han frankt erkänna att hela frågan är fel skött. Att det är lika bra att slopa eländet och börja om från början. Någonstans läste jag att motivet att inte riva upp lagen är att då skulle FRAs uppgifter vara oreglerade.

Men snälla nån, finns det ingen instruktion för FRA? För övrig har vi väl kvar grundlagen, och den ska FRA följa betr de mänskliga rättigheterna, vare sig det finns eller inte finns speciallagar.

Eller hur?

Reinfeldts agerande kan närmast beskrivas som slingrigt icke-agerande. En bra karl kan ändra sig när nya fakta kommer fram. Inse det Fredrik! Tänk vilken respekt du skulle få om du vågade erkänna att hela FRA-lagen var ett misstag.

Det är så man funderar om inte Sverige har någon statsminister!

Inga kommentarer: