01 mars 2009

Satir eller verklighet?

Var DN-artikeln egentligen en raffinerad, dubbelbottnad satir? Artikeln om hur det "avslöjas" att folk lurats av illasinnade PR-byråer att tycka illa om obefogad övervakning?
Vid närmare eftertanke kan man ju knappast tro att en sådan artikel presenteras på detta sätt i en tidning, som vill (?) vara seriös och kritisk i sin "oberoende" granskning av makten.

Länk behöver jag väl inte skriva in här, den finns ju på de flesta andra politiska bloggar.

Ett par andra länkar vill jag dock tipsa om. Även de är till bloggar som skriver på ett sätt som gör att man inte vet om de är satir eller om de vill beskriva dagens, eller möjligen morgondagens (dvs verkligheten i mars-april 2009) svenska samhälle.

Dels är det Badlands Hyena som noterar att en PR-byrå skapade det folkliga FRA-motståndet.
http://badlandshyena.wordpress.com/2009/03/01/pr-byra-skapade-fra-grasrotter/#comment-7574

Ja, vem vet? Bloggen anger själv att vi ska observera att innehållet där inte är satir. Så då är det verklighetsbeskrivning då. Amen.

Badlands Hyena är ju en välbesökt och känd blogg. Något mindre känd är troligen Peters blogg. Där har Peter publicerat en text utan direkt koppling till DN-artikeln om FRA-motståndet. Men desto mera om FRA-lagen, IPRED etc, utan att nämna deras namn. Alltså en beskrivning av det samhälle som vi snart lever i. En satir. Eller möjligen redan lever i, dvs en verklighetsbeskrivning. Rubriken lyder "Vi vet allt om Dig."
Döm själva.
http://gibsonlover.blogspot.com/2009/02/vi-vet-allt-om-dig.html

Länkar till båda bloggarna finns för övrigt i vänsterspalten.

För övrigt anser jag att FRA-lagarna och IPRED skall avskaffas.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är förskonad från att ha läst eländesartikeln då Svenskan är husorgan i mitt hem ity jag inte vill få vänsterpropaganda i brevlådan varje morgon. :-)

Men är det så konstigt skrivet egentligen? Utifrån en klassisk svensk socialistisk världsbild är ju allt samhällsengagemnag korpotivistiskt och existensen av den typ av informella nätverk av tämligen vanliga personer som motståndet till övervakningslagarna bestått av kan man inte ens föreställa sig.

Lars-Erick Forsgren sa...

Pop. Jag vet inte, men nog är det inkrökt och självgott skrivet.
Som om världen bara är gammelmedia.
Och att allt dessutom kretsar kring en klick i stockholm. En klick politiker o pol reportrar.