Hoppsan sa. HAX har rätt många ggr, men nu snurrade han till det för dig på ett mindre genomtänkt sätt, anser jag.
(se: http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/03/en-hard-grym-och-hjartlos-varld.html )
Jag skrev en kommentar till HAX, som jag här återger, med smärre korrigeringar/tillägg.
Tonen i ditt inlägg HAX, är lika fanatiskt och förblindat till förmån för neo(ny-)liberalismen som vissa vänsterextremisters fanatism.
Vilket på intet sätt ska tolkas som att jag sympatiserar med vare sig vänster- eller höger-extremism.
Jag är liberal, hävdar frihet så långt den inte skadar andra, personlig integritet, rättssäkerhet och andra demokratiska grundvärden.
Jag betecknar mig som social-liberal, vilket du tydligen föraktar. Därmed faller du in i samma kör som vänsterextremister och neoliberaler. Socialliberalism har inget med socialism att göra.
Det är en liberalism med socialt ansvarstagande.
En helt annan sak är att fp idag och igår (möjligen i förrgår) är vare sig liberalt eller socialliberalt. Men i högtidstal så hyllar även dagens ledande fp-are (social-)liberaismen. Det ska dock inte blandas ihop med deras verkliga agenda.
Däremot har de smutsat ner socialliberalismen som begrepp, det håller jag med om. En av de värsta destruktörerna är onekligen Johan Batong Pehrsson.
Frånsett extremistiska ideologier (och politiskt verksamma) så tror jag dock att de flesta verkligen vill det goda.
Däremot så har vi olika vägar att nå målet, det goda och fria samhället. Och alla tycker vi att motståndarna ofta kör i diket...
Därför är det otroligt viktigt att den politiska kampen inte bara ska stå om makten i sig, utan skall vara klart ideologiskt grundad.
Så att var och en kan träffa ett val utifrån detta. Ett fritt val, grundat på kunskap och verkliga alternativ.
Och så att ansvar kan utkrävas, när partier avviker från det de säger sig stå för.
Jag är en man i mogen ålder med brett samhällsintresse på socialliberal grund. Därtill mycket musikintresserad. Det är främst samhällsintresset som dokumenteras här, enstaka notiser av privat eller allmän karaktär kan förekomma. I likhet med Lord Acton (brittisk liberal på 1800-talet) anser jag att: ”Makt verkar korrumperande, och absolut makt korrumperar absolut. Stora män är nästan alltid dåliga män. Det finns ingen värre irrlära än att ämbetet helgar dess innehavare.”
18 mars 2009
Låt inte dagens fp-ledning färga vår syn på (social-)liberalismen
Etiketter:
folkpartiet,
liberalism,
liberalismen framtid,
nyliberaler
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar