05 februari 2009

Johan P tycks ha ett hemligt partiprogram (1.02)

Kommentardebatten hos HAX om den farsartade utnämningen av Cecilia Wigström i Göteborg till fps repr i signalspaningsnämnden i st för FRA-kritikern Camilla Lindberg har sina poänger.

T ex dessa.
Signalspaningsnämndens uppgift ska ju vara att hålla tummen i ögat på FRA. Alltså borde den, för att kunna fullgöra sin uppgift på avsett (?) sätt, fyllas av kritiker till FRA-lagarna.

Johan Batong Pehrsson har utttalat sig i kommentarfältet hos Hax. En prestation, grattis Johan. Synd bara att du så klart visar att du inte förstått problemet. Att du inte inser att riksdagsledamöterna inte väljs för att följa partiledningarnas nycker utan för att representera väljarna.

Dessutom Johan, du säger att ledamöterna ska följa partiets program. Var i fps program står det att fp ska arbeta för FRA-lagar som kränker medborgarnas integritet och som är så dåliga att de måste åtgärdas med ett lapptäcke av undantag och kontroller att de de facto är helt korkade samtidigt som de ger fältet fritt för FRA att göra som de vill.

Johan Pehrsson, din partikollega, fd riksdagledamoten och försvarsexperten Hans Lindblad skrev i höstas ett PM till folkpartiets riksdagsledamöter, ett PM som sedan även publicerades på min blogg. Hans Lindblad pekade just på det faktum att fp INTE gick till val på att införa FRA-lagar! Och påpekade den i alla avseenden helt felaktiga handläggningen av hela frågan. Har du Johan inte läst Lindblads brev till er som nu sitter i fps riksdagsgrupp? Som gruppledare är det ditt ansvar att ta del av sådana skrivelser och allvarligt begrunda vad gediget liberala företrädare har att säga om den nutida skötseln av partiet.

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/10/hans-lindblad-fra-fresprkare-har-ett.html

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/09/fra-lagen-hur-br-sdana-frgor-hanteras.html

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/10/hans-lindblad-turerna-i-fra-frgan-r.html

Herr Johan Pehrson tycks ha ett helt eget och hemligt valprogram som han gått till val på.

Och varför har "FRA-motståndaren" (enl egen utsago) Johan Pehrson inte svarat på frågorna från "riksdagssvar.se"

Det har däremot Gunnar Andrén gjort. Dock på ett så aggressivt och märkligt sätt att det avslöjar hans okunskap.
Andrén har också ett inlägg hos Hax av det märkligare slaget. Men en intressant sak är att han inte tycker att riksdagsledamöter ska bemöda sig om att ta reda på vad väljarna säger och tycker. Det förklarar ju en hel del, t ex varför riksdagsledamöterna är så ovilliga att svara på "riksdagssvar.se" liksom att delta i verkliga debatter före det att beslut tas.
Idag piskas grupperna ihop bak stängda dörrar, sedan åläggs de att fungera som partimegafoner för partiledningarnas beslut. Ensidig progaganda kallas sådant, inte demokratisk diskussion.

PS. Gjorde strax efter jag skrev ovanstående en snabbkoll av Johan Pehrsons blogg. Tämligen mager, men en sak står klar, han lever upp till epitetet Batong-Johan. Det var länge sedan jag såg något så oliberalt! DS.

PSPS. En folkpartist som inte glömt vad liberalism och integritet betyder verkar dock finnas i EU-parlamentet, Olle Schmidt. Se hans senaste bloggpost och länken i det.
http://schmidtblogg.blogspot.com/2009/02/internet-integritet-och-upphovsratt.html
DSDS.

5 kommentarer:

Anders sa...

Fan, Lars-erick.
Jag är sosse.
Jättemycket sosse.
Det smärtar mig så djävla grymt att behöva läsa det du skriver.

Du, en folkpartist, skriver till ditt eget parti. Tvingas skriva till ditt eget parti på detta sätt.

Det är inte ens skamligt. Det går utanför vad man med ord kan uttrycka att dina partikamrater inte lyssnar.

Före detta partikamrater.
Före detta.

Ve oss som har sådana här politiker.

Lars-Erick Forsgren sa...

Anders.
Ja, ve oss.
Tiden rinner snabbt.
Hinner vi?
Vi måste hinna.
Men vi kämpar i motvind.
Att läsa Batong-Johans blogg var en skräckupplevelse.

Anonym sa...

Det är bra att det uppmärksammas, det är bra att andra åsikter, än de som sitter fast inne i sin mentala betongbunker yttras och hörs. Men vad vi säger måste ut på den allmänna vägen, där allmenheten finns.
Det som inte syns och hörs, det finns inte.

Jay sa...

Ja, men det har kanske varit uppenbart sen Björklund tog över. Jag har aldrig trott på att han skulle vara liberal...

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja, mina tvivel på att partiledningen kunde läsa den liberala kompassen började långt innan Jan Björklund tog över.

Men man hoppas ändå i det längsta.