11 februari 2009

A-kassereglerna är ett hot mot brandskyddet

Man undrar hur genomtänkta regeringens beslut är. Jag menar, även om de anser sig ha "ideologiska skäl" till att göra livet extra svårt för många människor (men, vad är det för ideologi?), så borde praktiska konsekvenser ändå ha utretts och analyserats i förväg.

Kan det verkligen vara meningen att A-kassereglerna skall vara en fara för brandskyddet? Det är ju en konsekvens av reglerna för "deltidssysselsatta", t ex deltidsbrandmän. Samma regler gör det dessutom snart sagt omöjligt för en arbetslös person som kan och vill ta ett "påhugg" på någon dag då och då under arbetslösheten. För då blir personen betraktas som deltidsarbetslös och hamnar snabbt utanför ersättningsreglerna.

Är det inte bra att folk försöker ta de jobb som finns? Ska de straffas ut ur A-kassan för det? Vad är det för parodi på "arbetslinjen"?

Ett annat exempel. Försäkringskassan hinner inte med att betala ut ersättningarna. Men varför då? Läser nu att de nya reglerna för intyg vid vård av sjukt barn har medfört en sådan byråkrati att ca hälften av ansökningarna måste skickas tillbaka, då de inte är kompletta. En onödig regel, som dessutom är svårtolkad för alla inblandade verkar det.

Och inte har den förväntade minskningen av vård av sjukt barn inträffat heller. Märkligt, för regeringen trodde ju att där fanns ett utbrett fusk. Enda resultatet är förseningar och onödig byråkrati.

2 kommentarer:

Johan Westerholm sa...

Lars Erick

Du låter ju nästan som oss :D....

Du är så välkommen men jag tror att sannolikheten för detta är som snö i sahara.

Men, jag menar det verkligen. Socialliberalismen behöver dig oavsett vad du väljer.

Registrerade www.solibobo.se i helgen och kommer senare börja blogga där.

solibobo = SOcialdemokratisk LIberal BOrgerlig BOhem.

Ordet solibobo är kul tycker jag.....

Mvh

Johan

Lars-Erick Forsgren sa...

Haha, ja jag har varit liberal rebell länge nu. Även om de första åren höll jag kritiken internt. Men i vidare kretsar.