22 januari 2009

I Eslöv finns liberala folkpartister.

När jag nu försöker skumma igenom vad som hänt under de senaste veckorna, så noterar jag att det i fps medlemsblad NU pågått en märklig debatt om IPRED. De flesta inlägg är så uppenbart okunniga och inspirerade av lobbyister för de IPREDs införande att de knappast kan anses seriösa. Dock står ett inlägg ut och visar att det ännu finns en och annan liberal kvar i fp. Vi har stött på honom tidigare, och hans namn är Daniel Rohdin. Han publicerar sig på Fp i Eslövs blogg, se till vänster om inte länken nedan fungerar.

IPRED-förespråkarna upprepar med en drucken papejogas envishet att nedladdning är stöld. Detta och flera andra påståenden sågar Daniel effektivt i Nu nr 1-2/09, sid 14.

Den 14 dec hade Daniel också ett inlägg med en genomgång av den senaste tidens angrepp på den personliga integriteten och liknande liberal värden i form av FRA-lagar, IPRED, datalagringsdirektiv etc. Mycket läsvärt och en god sammanfattning av den repressiva inställning som rikspolitikerna har till oss medborgare. Han citerar också några av fps punkter betr integritetsskydd - vilket gör det lätt att se skillnaden på vad fp säger och vad det tillämpar i praktiskt politik.

http://fpeslov.blogspot.com/2008/12/trygghetsnarkomani-eller-frihet.html


Jag hoppas bara att Daniel orkar kämpa på. Det blåser ju snålt idag kring oss som kämpar för liberala, demokratiska värden. Lagstiftarna koncentrerar sig på kontroll av oss små.
Hur ska vi kunna återta kontrollen över lagstiftarna?

2 kommentarer:

Daniel Rhodin sa...

Tack för de vänliga orden. I NU nr 4 blir jag dock påhoppad av nån Mats Nilsson, Umeå. Han har läst mina insändare som fan läser bibeln.. Som vanligt alltså.

Lars-Erick Forsgren sa...

Jag såg det, men med föga precision och floskler. Jag är inte så imponerade av denne herre.