06 augusti 2010

Det märks att det är valtider (nu får Rick på nöten)

Det är valkampanj på gång. Tiden till den 19 sept rusar snabbt. Kampen blir allt hetsigare och vapnen hålls inte så rena precis. Även annars sansade personer grips av valfeber, och hetsar upp sig. T ex Rick Falkvinge gjorde i stridens hetta en oerhört dumt uttalande om barnporr, som jag inte tror att han menade när han sa det - han trodde intervjuaren insåg att han avsåg den specifika frågan om teckningar av nakna barn. På samma sätt som pp skrev något slarvigt i sitt valmanifest, som också kunde tolkas lite si och så. Förhastade och slarviga uttalanden gör anhängare ledsna och upprörda samtidigt som de gläder politiska motståndare som kan profitera på den oro som sprids.

Jag konstaterar att kommentardebatten till mitt förra inlägg speglar detta. Liksom debatterna hos t ex hos Calandrella och Kent Persson gör det. Vi ska också vara helt klara över att de flesta vanliga väljare ofta bara läser rubriker och slarvläser lite av texten eller de hör på radionyheterna med ett halvt öra. Då går inte finlir och nyanser fram. Jag behöver bara höra på folk i min omgivning för att inse att det är så.

En av de ofta självständiga liberalerna inom fp (ja, det finns några kvar där) är Jan Rejdnell, men nu har också han drabbats av valfebern och tar tillfället att sopa till piratpartiet pga Rick´s fadäs i SR-intervjun häromdagen.

Jag har svårt se vad Jan R vill utom att komma åt pp? Pp har lyft fram ett antal viktiga demokratiska, liberala principer som inte minst det tidigare liberala partiet fp har stått för. Men som fp under senare år springer ifrån i allt högre fart! Jag sörjer och känner smärta för folkpartiets dekadens i frågor som bl a rör integritet, rättssäkerhet etc.

Givetvis är det ett bekymmer att pp och dess ledare inte har den rutin som gör att han kan undvika de fällor som slipade journalister lägger ut. Och Rick Falkvinge är yvig och ivrig, och förivrar sig lätt. Jan R är ju ingen duvunge själv så han borde veta att det är lätt även för garvade politiker att uttrycka sig lite slarvigt generellt, eftersom man tror att utfrågaren-motdebattören inser att man diskuterar en speciell fråga. Det är ju möjligt att motdebattören gör också, men väljer av politiskt-taktiska skäl att negligera för att få en debattpoäng!

En kort chatt med Rick någon dag före radiouttalandet stöder också min uppfattning om detta.

Tyvärr är det så att piratpartiet behövs, inte minst för att väcka riksdagspartierna och alldeles speciellt folkpartiet.

Ricks groda har gjort det svårare. Det beklagar jag. Eftersom det är helt tydligt att de gamla partierna gör allt för att utnytta klavertrampet och leda uppmärksamheten bort från sakfrågorna och deras egna brister!

4 kommentarer:

Skatan sa...

Tyvärr är det inte bara en liten "groda" utan en stor fet "padda" som Rick Falkvinge lät undslippa sig ...

Och sååå trängd av media eller journalisten var han då inte .

Det kommer att bli svårt att reparera tyvärr för nog skulle jag också hellre velat se PP som "vågmästare" i riksdagen än SD ...

Lars-Erick Forsgren sa...

Det först du säger kan diskuteras.
Betr det andra så håller jag med till 200%.

Jan Rejdnell sa...

Vad är en duvunge mot en padda?
http://valaffisch.se/wordpress/wp-content/uploads/pp-sexfantasier.jpg

Lars-Erick Forsgren sa...

Jan. Padda? Just den affischparodin var inte så kul. Om än det kan vara en kul idé att driva med folks fördomar om hur pp_pirater ser ut. (Och jag tänker på FarmorGun, Björn Felten, Emma Opassande, Anna Troberg, Christian Engström, "Livbåtarna" m fl som knappast kan betecknas om finniga tonåringar.)

Men vad sägs om:
http://valaffisch.se/wordpress/wp-content/uploads/SD-Muslimerna.jpg

http://valaffisch.se/wordpress/2010/08/07/en-enkel-forklaring-till-vansterpartiet/

http://valaffisch.se/wordpress/2010/08/07/nyamko-%e2%80%94-integrationsentrepenor/

http://valaffisch.se/wordpress/2010/08/05/moderaterna-och-manga/

http://valaffisch.se/wordpress/2010/08/05/ssu-en-genvag-till-framgang-lo-betalar/

http://valaffisch.se/wordpress/2010/08/04/folkpartiet-och-jan-bjorklund-varvar-roster-fran-sd-eller-inte/

Jag tycker att alla de är kusligt bra och beskrivande.

Sedan finns tomhylsan (m) som är mera kul...

Och Mona-grejen som inte träffar rätt pga mångordighet. Och Maud - tja, var inte bra ... men det är ju inte Maud heller!