10 augusti 2009

Sverige utvisar kristna...

Så nu vet vi det. I Sverige anser inte myndigheterna att religiös rensning är ett brott.

Sverige skickar tillbaka irakiska flyktingar som söker asyl på grund av förföljelse i sitt hemland p g a att de är kristna. Etnisk rensning, det är fult. Ja, det ÄR fult. Men i Sverige anses religion tydligen som något så oviktigt att det inte går att föreställa sig att i en del andra länder kan man förföljas på grund av sin tro. Jag minns inte exakt vad som rapporterades i radion idag om detta, men uppenbarligen fanns uppgifter om att antalet kristna i Irak halverats efter den amerikanska invasionen och Saddam Husseins fall. Att vara kristen i Irak är bara det, i sig, en risk för inte bara trakasserier utan för dödshot. Det är något som fem internationella och en irakisk organisation för mänskliga rättigheter är helt överens om.

Men inte svenska myndigheter. De lever uppenbarligen i en egen glasbubbla. Religiös förföljelse är ingen orsak till asyl i Sverige. Och myndigheternas handläggning är så långsam att nu blir barn apatiska igen. Detta är jag inte ensam om att reagera emot.

Är inte Sverige ett land där demokratiska värderingar bör vägleda politiker och myndigheter?
Det verkar inte så. Synen på flyktigar är avvisande. Och man använder kampen emot terrorism för att rättfärdiga avskaffande av demokratiska rättigheter.
Ur led är tiden.

För övrig vill jag rekommendera Joshens bloggpost om "rent mjöl" till läsning.

Inga kommentarer: