05 oktober 2010

SD stal föreställningen igen - men regeringsmarkering mot dem

Sverigedemokraterna säger att de inte är rasister. Ändå tågade de ur Storkyrkan när biskopen predikade för den församlade riksdagen om alla människors lika värde. Helt enligt bibeln och kyrkans tro.
Hon sade bland annat:
"Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor."

Det blev för mycket för de "ickerasistiska" Sverigedemokraterna. De tågade ut. De kände sig kränkta. Därmed visade de att de är rasister, annars hade de självfallet suttit kvar.

För övrigt blev det ingen större dramatik vid riksdagens öppnande. Kungen höll ett kort tal. Reinfeldt höll sitt tal. Den nya regeringens sammansättning presenterades. Småpartierna fick behålla samma antal ministerar som tidigare, men två nya poster tillkom för m för att markera att moderaterna blivit större.
Det enda i mitt tycke anmärkningsvärda - och positiva - var att Erik Ullenhag (fp) blir integrationsminister. Han är en av de få kvarvarande socialliberalerna inom folkpartiet, och som partisekreterare fick han mest administrera partiledningens hårda krav. Jag vill gärna hoppas att han får större chans att driva en human socialliberal integrationspolitik som minister. Det kan ju faktiskt ses som en markering om detta när han utses till denna viktiga post. En markering också emot sverigedemokraterna.

Att Beatrice Ask fick sitta kvar är givetvis ett elände, men vad kan man annat vänta av Reinfeldt.

I övrigt, en stor gäspning.

6 kommentarer:

Jan Rejdnell sa...

Jag är rädd att du kommer sätta kaffet i vrångstrupen fler än en gång inom kommande månader! Redan på valnatten utropade Ullenhag att mer av Torkild Strandbergs politik i Landskrona skulle se dagens ljus i Fp. Burkautspelen lär bli fler med Ullenhag ombord.

Erik E sa...

Demonstranterna demonstrerade ju mot SD. Då kan jag mycket väl förstå att partiets riksdagsledamöter anser att biskopens tal var direkt riktat mot dem. Oavsett om de anser sig vara rasister eller inte.

Patrik, Ängelholm sa...

Den socialdemokratiska biskopen Eva Brunne hyllade från predikstolen demonstrationer mot valresultatet, där bl.a. Revolutionär Kommunistisk Ungdom och andra grupperingar som fysiskt attackerar SD-aktiva och deras möten, var aktiv del. Under demonstrationerna skanderades bl.a. "Vi ska knulla Jimmie Åkessons mamma" och liknande.

En predikstol får aldrig användas för att chocka och kränka människor - inte ens sverigedemokrater. Eva Brunne skändade idag kyrkan och hon skändade riksdagens öppnande.

De politiker som använt tillfället för att kasta ytterligare skit på SD, ska bara skämmas och föraktas.

Lars-Erick Forsgren sa...

Jan. Jag hoppas verkligen att du har fel. Om ej, vilken tur att jag inte dricker kaffe!
Det vore tragiskt om Ullenhag har blivit så deformerad av partisekreterarskapet och närheten till Jan Bj.

Erik E. Demonstranterna demonstrerade emot SD och dess rasism. Det blev för mycket för SD, som i detta spelar princessan på ärten. Märkligt att inte SD ens försöker hålla masken.

Patrik i Ä. Se ovan. Samt, en biskop ska verkligen kunna chocka (om än ej kränka, vilket hon inte gjorde, hon talade om alla människors lika värde) från predikostolen. Hon förkunnade evangelium enl kyrkans lära, enl "Fädernas kyrka".
Om politiker el andra tar åt sig så är det deras sak. Hennes uppgift är inte att smeka medhårs de som inte gillar kyrkans lära.
De som skändade kyrkan och riksdagens öppnande var SD som inte respekterade den svenska traditionen med att hålla gudstjänst vid riksdagens öppnande. SD visade dessutom med sin demonstration i kyrkan att de inte respekterar yttrandefriheten för kyrkans präster.

Patrik, Ängelholm sa...

L-E Forsgren,

Den tid då man kunde tvinga folk kvar i en kyrka mot deras vilja är sedan länge förbi. Möjligen funkar det fortfarande i moskéer.

Vad SD kanske egentligen borde gjort vore att busvissla, trumpeta i vuvuzelor, skrika slagord och räcka finger åt biskopen under sin väg ut, på klassiskt vänstervis. Det hade varit den "värdighet" den s.k. biskopen varit värd efter sitt skändande sabotage av riksdagens öppnande.

Lars-Erick Forsgren sa...

Patrik.
Om SD inte ville gå i kyrkan, skulle de inte gått dit alls.
Det du föreslår i st är barnsliga dumheter. Extra löjligt av en person som säger sig stödja ett parti som värnar svenska traditioner.
Punkt.