15 maj 2009

Är den (regeringen) ändå ond?

Jag vill inte tro att politikerna är onda, bara att de är missledda eller att de inte förstår vad de beslutar om.
Men när jag läser detta undrar jag.
Kan de vara så dumma?
Eller är det ren och skär ondska, som ligger bakom detta?

http://svt.se/2.27170/1.1559051/it-bolag_maste_spara_anvandaruppgifter?&lid=puff_1559120&lpos=lasmer

Mark och Hax har snuddat vid det, men här är det mera klartext.

Så nog är det bra att vi har internet, ännu (hm), så att vi snabbt får reda på vad som händer.
Men som regeringen vill dölja.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ask har kopplingar till SFU ("Svenska föreningen för upphovsrätten") samma organisation som rådman Norström har kopplingar till.

Det besvarar väl inte hela frågan om varför hon inte kommer tillåta att man inte sparar uppgifterna, men kanske en del av den..

Medkänsla Socialism Rättvisa sa...

Gratulerar L-E, visst; den här regeringen är både ond och elak för att inte säga orättfärdig och inkompetent. Förutom deras ideliga integritetsintrång så sysselsätter man sig ju gladeligen med att misshandla och slå på alla utsatta och svaga i samhället. Så här blir det när mobbingen har blivit statligt sanktionerad. Kom också ihåg att allt vad Hitler gjorde var lagligt. Tyskland fick lida för Hitlers idéer och vi får lida för Reinfeldts!

Anders sa...

Ja du, LE.
Det är så märkliga tider att V framstår som de största liberalerna i riksdagen jämte MP.

Jag har ju alltid hävdat att vi behöver bra liberaler i kammaren för att balansera främst mitt parti.
Nu vet jag inte längre.

Jag vågar inte lita ens på C eller FP, som jag tidigare tyckt om.

Än hyser jag ju en strimma hopp för de krafter som ändå finns inom SAP. Jag ser med spänning fram mot kongressen där vår gemensamma motion, men även mina andra 3 motioner ska upp, rörande integritet.

Det märkliga är ju att SAP sagt att man ska riva upp FRA, men inte ens jag som sosse känner mig trygg. Det är upp till bevis nu på kongressen.

Vår vän Johan W är med all rätt orolig för vad som händer om PP kommer in i riksdagen, men när man nu åser vad de i kammaren håller på med så ser jag ingen annan utväg än att PP måste in.

Det är bedrövligt.

Lars-Erick Forsgren sa...

Peter. Jag vill, trots allt, gärna tro att det inte är genuin ondska. Utan den missleds av onda krafter, som t ex (i det fall jag syftar på i denna min bloggtext) mediamaffian, och inte orkar genomskåda detta.
Men jag medger att det blir svårare och svårare att tro att de kan besitta en så monumental dumhet kombinerat med oförmåga att ta in adekvat information.

Dock, jag tror faktiskt att Reinfeldt skulle acceptera ett valnederlag (men tyvärr har vi en dålig, ja usel opposition, som inte skulle göra situationen bättre!).
Det skulle Hitler aldrig ha accepterat.

Lars-Erick Forsgren sa...

Anders W. Tja, inte är jag speciellt övertygad om v:s liberalism, den verkar mera tillfällig "marknadsanpassning", även om det finns ngn/ngra ledamöter som verkar OK.
Då finns det kanske större hopp om delar av mp. Som ett slags gröna socialliberaler. Om de bara inte sutte i Monas knä. Jag noterar ju att inte ens du litar på s-partiet.

Däremot tycker jag att du ska fortsätta att tro på liberaler i riksdagen är ngt bra. Inte bara för att ett starkt och verkligt liberalt parti är just det korrelat, den balanserade faktor som socialdemokratin behöver.

Det bedrövlig idag är att detta parti inte finns i riksdagen idag. Det finns partier med enstaka liberaler, men inget genuint liberalt parti. Än mindre det slags socialliberala parti som jag, och tror jag, även du - och kanske Johan W skulle vilja ha.