14 april 2009

Bra inför EP-valet, men mera behövs. Av piratpartiets kandidater, men också av gammelpartiernas!

Piratpartiets toppkandidat, Christian Engström, har skrivit en bra artikel i Nyliberalen inför det stundande valet till Europaparlamentet. Bra, men i "fel" tidning.
Artikeln heter "Dags att stoppa storebror" och handlar just om det. Om hoten mot oss vanliga medborgare och dagens politikers vilja att kontrollera och styra oss.
http://christianengstrom.wordpress.com/2009/04/14/dags-att-stoppa-storebror/#comment-6686

Jag är inte piratpartist, men jag inser att partiet behövs.
Behövs som en påtryckning på de gamla partierna.
Behövs även för att de gamla partiernas kandidater ska erkänna färg i de viktiga frågorna om rättssäkerhet och integritet, som i mycket påverkas av hur de hanteras inom EU.

De kandidater som inte insett dessa frågors betydelse, eller som kör i samma spår som moderpartierna i riksdagen, de måste väckas - och avkrävas besked.
De som står upp för rättssäkerhet och integriet, de ska vi stödja, i vilket parti de än återfinns.

Därför måste EP-valet uppmärksammas. Skrivas om i de traditionella media. Det får inte bli ett val med runt 40% deltagande. För i så fall förlorar EP i trovärdighet - och än värre - vi kommer få fler lagar som IPRED, lagar som jagar enskilda oskyldiga människor.

6 kommentarer:

Anonym sa...

EU valet ar endast for att valja in politrucker.
De kandidater som finns I EU-valet har alla blivit utvalda av politrucker inom respektive parti och for de flesta ar det enbart en valavlonad dronartillvaro som lockar.
De Lo arbetare som blivit av med hundra miljoner som utbetalts som fantasiersattning for en direktor kan visa sitt missnoje genom att ej rosta pa de politrucker som finns pa de valbara platserna.
Socialdemokraternas lista toppas av Marita Ulvskog som ar aktiv EU motstandare har under alla ar i politiken obstruerat arbetet dar men nu da det galler en hogavlonad plats med arbetsfri dronartillvaro skall hon ha den. Hon har enbart fatt platsen som ren forsorjning. Lon 145 000 kronor efter skatt och fantasipension. DU betalar.
Vem har ringaste intresse att se till sa at hon kommer till Brussel?
Rosta i stallet pa nagon som gor nagot eller stanna pa sofflocket. Det finns 650 delegater och inga dierkt partiskiljande fragor. I 590 omrostningar forra aret rostade Socialdemokrater och Moderater lika i 95 % av fallen sa att rosta partipolitiskt i EU valet ar meningslost.
Det ar bara politruckerna som vill att du rostar for att hjalpa till med forsorjning av deras gelikar.
Det finns inga alternativ att välja mellan i EU. Bara ett: Makten. Det går inte utkräva ansvar av EU:s makthavare. Detta är ett enormt förtroendesänkande faktum.Förklaringen är enkel: de politiska makthavarna vill bestämma själva, utan att väljarna kommer och lägger sig i.
Hur det än går i Europavalet kommer utvecklingen att bli densamma.
Våra röster är inte värda någonting.
Så den rätta frågan är: varför går någon och röstar?

Lars-Erick Forsgren sa...

Till Anonym.
Med din inställning går det aldrig att påverka någonting. Men du har fel. Visst har Sverige gått en bit på fel väg, men vi har ännu chans att rösta. Och att välja.

I de flesta partier har det skett en urvalsprocess, som visserligen är långt ifrån perfekt, men ändå resulterat i ett antal olika kandidater.

Vi har dessutom ett antal partier, en del av dem sitter inte i EP idag, andra gör det.

Nu är det upp till dig att faktiskt kolla upp kandidaterna, pressa dem på besked. Och ta ställning - EFTER det att du tagit reda på fakta.

Gör det!

Johan Hellström sa...

Och det är ju faktiskt så att ledamöterna från jl, v och mp inte ingår i den koalition av sossar-konservativa-liberaler som styr EU.

Lars-Erick Forsgren sa...

Johan. Visst är det så. Men vad vill du säga med det? jl kanske åker ut i årets val, v och mp är små och det behövs fler positiva krafter även bland de mer etablerade partierna för att sammantaget få en stark position i de förhandlingar som krävs för att nå RESULTAT i EP.

Johan Hellström sa...

Absolut.

Men jag ville bara få sagt att även bland de nuvarande svenska EP-ledamöterna finns det rätt många som inte delar majoriteten i EPs syn på saker och ting.

Naturligtvis är det bra ju fler kloka ledamöter som finns även i de andra grupperna.

Lars-Erick Forsgren sa...

Johan. Då verkar vi vara överens då.
Och det är det jag vill framhålla för även mer el mindre unga med ringa erfarenhet av val och hur det funkar i demokratiska församlingar.
Man måste förhandla om man inte har egen majoritet. Självfallet ska man ha klara prioriteringar och mål. Men ju fler som omfattar dem, ju bättre resultat kan man uppnå.

Förhandlar man inte lär det bli ett totalt bakslag. Hur bra mål man än har.

Men därför är det viktigt att det förs debatt före valen, så vi vet vilka vi väljer.
Och så vi kan välja rätt personer, eftersom partierna alltmer suddar ut sina profiler i kampen om makten.