07 april 2009

Nyheter 7 april; 3) Wanja och LO, 4) Annika Östberg

Fler av dagens nyheter den 7 april.
3) Så sitter hon kvar då, Wanja Lundby-Wedin. Som LO-bas. Att Mona S blev nervös och ville peta henne, det snarare stärkte Wanja. För inte är det s-partiets ordf som tillsätter eller sparkar LO-ordföranden. Även de inom LO-toppen som ville bli av med den belastning som Wanja L-W är, reste nog ragg för denna inblandning. Det är en naturlig reaktion.
Ändå blev det fel. För det var fackförbundstopparna, trogna sossar, som enades om att rädda Wanja, att sluta leden och hoppas på att stormen därmed ska bedarra. Folkets, eller ens fotfolkets vilja var det inte. LO visade självständighet gentemot partiet, men tappade bort sin egen grundsyn. Dessutom sitter ju LO-topparna själva med goda löner och extraknäck, att sparka Wanja vore som att såga av den gren de själva sitter på.

Har man smakat på maktens privilegier vill man ha mer.

4) Den för medhjälp till mord i Californien, Annika Östberg, verkar nära att överföras från USA till Sverige. Det har i media beskrivits som frigivande. Riktigt så enkelt är det dock inte. Meningen är ju att hon ska fortsätta avtjäna sitt straff i Sverige. Att det möjligen kan bli kortvarigt är förstås tänkbart.

Samtidigt tänker jag dock på en annan svensk medborgare som garanterat inte brutit mot någon lag enl svensk rätt. Davit Isaak, journalisten som sitter i Eritreanskt fängelse bara för att han bedrivit vanligt journalistiskt arbete.

Jag önskar att UD satte in sin energi på att Davit Isaak friges omedelbart.

2 kommentarer:

Peter Warnström sa...

Självklart skulle Vanja ha fått gå, och ett flertal med henne. Men så sitter de ju där och håller varandra om ryggen, betalar ut bonusar och gör av med vanligt folks d.v.s medlemmarnas pengar!

Och inte är det bättre i de privata företagen, enda skillnaden är att här gör man av med kundernas och aktieägarnas pengar. Nyss var ju SEB uppe i media och vem mins inte Percys smått otroliga 930 miljoner?

Jag har sagt det förut och säger det igen; exemplen är hur många som helst och kandidaterna till giljotinen likaså, på Östermalm kryllar det ju formligen av objekt!

Nej, det är tur att man skall flytta till Filippinerna så småningom; inte för att det är bättre där med all korruption, men de har i alla fall bättre väder!

För övrigt skall Norrland skiljas från söderns masshjärnblödning, moderatpesten kallas den visst också känd som egoistsyndromet; separatism är parollen hädanefter!

Lars-Erick Forsgren sa...

Betr de privata företagen så beror detta ju på bristande konkurrens!
Vi behöver en bättre konkurrenslagstiftning, till kundernas glädje. Och aktieägarna kan ju inget säga då deras pengar är placerade i fonder, vars tjm själva vill bli belönade med bonusar...

Egoistsyndromet, vilket är en variant av den vanliga avundsjukan, är nog MINST lika vanligt i norr som i söder!