22 juli 2008

Nytt nätverk emot FRA-lagen

Det är väl bra. Ett nytt nätverk emot FRA-lagen allstå. Så som det presenterar sig på DN-debatt idag (22/7). Företrädare för samtliga icke-socialistiska partier. Det intressanta är att även kd här visar sig ha FRA-motståndare och ingen mindre än EU-parlamentarikern Ander Wijkman.

Och i radion uttalar sig Cecilia Wikström (fp) emot att v vill ta ledartröjan i FRA-motståndet. Bra rutet, men det gäller att hon och Camilla L m fl får med sig i första hand hela fp, och sedan också resten av regeringspartierna!

Jag har tidigare hoppats att FRA-lagen på något sätt kunde förbättras eller reformeras för att bli mindre integritetskränkande. Men ju mer jag kollar upp och sätter mig in i frågan och diskuterar med FRA-kramare ser jag att den måste nog slopas helt. För att få någon vettig rätsida på detta är det lika bra att börja om från början.

Kanske måste även FRA i sig avskaffas. Och möjligen ersättas av något nyare, som inte är så impregnerat av unken spionromantik. Det måste vara möjligt att kolla upp eventuella fiender av olika slag utan att det kan ske (eller sker) integritetskränkande för oss vanliga medborgare. Ett fräscht och liberalt "kontraspionage".

Inga kommentarer: