17 januari 2011

Politiska bloggare ompositionerar sig

Kollade just Politometerns topplistor för "mest inflytande" för olika partier. För den som undrar ligger jag på "Övrig" och har så legat allt sedan jag lät registrera mig. På den listan har jag oftast legat bland de fem-sju högsta. På den totala lista, alla "partier" pendlar jag mellan ca plats 50 och 90, beroende både på andras och egen aktivitet.
Nu ser jag inte topplistorna som speciellt intressanta i sig, men självfallet ser jag gärna att min blogg blir läst.

Dagens observation är dock en annan. Och den tycks bero på att det tillkommit ett nytt "parti". Nej, jag menar verkligen inte sd. Men jag har redan tidigare observerat att några av de främsta på "övriga"-listan försvunnit, och förstod att de gått till "L", dvs liberaldemokraterna.
Men det stannar inte med det. Ser nu också att den mest läste bloggaren alla kategorier HAX numera anser sig vara liberaldemokrat! Från att ha varit piratpartist.

Följdaktligen är det numera den "ständiga tvåan" totalt, dvs Emma Opassande, som toppar piratpartiets bloggarliga. Även de kända tidigare pp:arna Oscar Swartz och Calle Rehbinder går numera under beteckningen (L).

Erik Hultin, tidigare (c) är numera (L). I övrigt återfinns (givetvis) flera f.d. folkpartister på (L)-listan nu. Exempelvis Amanda Brihed, Per Pettersson, Jan Rejdnell och Jens Odsvall.

Det är tydligt att det skett en ompositionering från olika håll, främst från pp, fp och "övriga" till (L)iberaldemokraterna bland de politiska bloggarna.

Dessutom är det nog inte någon vildare gissning när jag förmodar att fler av de bloggare som är missnöjda med dagens riksdagspartier så småningom kommer att byta beteckning i politometerns listor.

3 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Ahh, intressant. Synnerligen intressant...

pop sa...

Man får hoppas att det dyker upp några K snart också... :-)

Lars-Erick Forsgren sa...

pop.
K finns inte i politometerna partilista. Däremot Kp, vilket väl betyder kommunistiska partiet. Och det var knappast det du hoppades på.
Höger finns ju, liksom Vänster. Men båda begreppen är ju ytterst diffusa idag. T ex finns det folk som betecknar sig som "höger" som samtidigt säger sig omsluta en ideologi som borde betecknas som "vänster" i ngn mening.
Och "vänster" anses idag vara detsamma som ngt slag socialist-anstrykning, vilket i o f sig även det är helgalet om man ser det i ett lite längre perspektiv.

Ur led är tiden...