26 mars 2009

Småplock och mera som luktar censur

Wanja Lundby-Wedin har, hårt pressad av opinionen, insett att hon måste rensa i sina olika styrelseuppdrag/extraknäck. Av 24 ska hon tydligen avsäga sig 12. Enligt AB så behåller hon de mest avlönade. Ack ja.

Hm, och Wanjas och AMFs schabbel gör att Margot Wallströms enorma fallskärm och pension kom bort i nyhetsflödet. Tur för henne.

Ipred-kramaren Mikael Wendt är sur på Facebook för att han inte hamnat högt nog på en popularitetslista. Än en gång, ack ja.

AMFs förre VD Elmehagen sägs dock överväga att lämna tillbaka en (liten) del av de extra pensionsinbetalningar som orsakat de senaste dagarnas turbulens. Enl Dagens Industri.

Bonusarna lär ha diskuterats i riksdagen. Gäsp. Skulle behövas en rejäl uppstädning och uppstramning. Men viljan verkar inte finnas på riktigt, mera vilja att vinna politiska poäng än övertygelse utmärker den debatten.

Och i DN kan man läsa att de ungdomar som super mest, det är de som bor i den fina kvarteren på Östermalm. Mycket pengar och nycklar till föräldrarnas spritskåp kanske?

Och så var det Infoo, den officiella svenska webkatalogen. Den säger sig ska förenkla länkandet. Det är väl OK?

En uppmjukning av reglerna är att sajten inte behöver finnas på svenska servrar och att de inte heller behöver vara på svenska. Men sajterna måste vara relevanta för en svensk publik.
Redaktionen kommer att granska varje sida före införandet och säkerställa att följande villkor är uppfyllda:
* Varje sida måste ha en tydlig och kontaktbar ansvarig avsändare.
* Sidor får inte innehålla uppmaning till brott, pornografi, olaga våldsskildring eller hets mot folkgrupp.
* Sidor får inte vara byggda enbart för sökmotoroptimering, d v s utan eget, relevant innehåll för användare.
* Sidor får inte heller vara byggda enbart för att generera affiliateintäkter, d v s utan eget, relevant innehåll.
Grundregeln är dock: hellre fria än fälla.


Först tänker jag att det är OK, men så infinner sig ett lätt obehag. Är det inte en underton av misstro, att vara överheten till lags i st för att serva de som nyttjar internet? Jag luktar censur och vad är detta med "kontaktbar ansvarig avsändare". Än en gång, "välmenande", men vart leder detta i sin förlängning?

Men lite lustigt är det väl att förre moderatledaren Ulf Adelsohn, är upprörd över Alliansregeringes förslag att bryta SJ-monopolet. Men Ulf är ju ordförande i SJ numera...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad Wanja sager i klartext Dagen Industri I dag.
"Jag har fått ett förtroende från medlemmarna. Jag kan inte svika det förtroendet", säger Lundby-Wedin.

Men hon borde ha sagt:
De flesta forbundsordforandena och politrucker som alla ar hogavlonade av LO ar nojda med de valbetalda positioner de har och vill inte att det skall komma nagon effektiv LO boss som ruskar om i den somniga organisationen och nar jag sager medlemmar menar jag just dessa och dom vet vad dom har med mig som ledare.( Dom fa som ar emot mig saknar inflytande)

LO arbetare och betalande medlemmar har ingen makt och kan inte avsatta mig sa jag stannar men som en gest avsager jag mig obetalda styrelseuppdrag och behaller de valbetalda.
Dessutom forvantar jag mig att valboskapen gor sin plikt och rostar pa mig och Socialdemokraterna.
Nu far detta vara slutdebatterat, jag vill inte hora ett ord till fran dem.

Lars-Erick Forsgren sa...

... Wanja borde givetvis avgå från samtliga extraknäck. Ägna sig åt LO. Det är ju styrelseuppdragen hon misskött, i vart fall i AMF. Men det har ju tagit arbetstid fr LO oxå.

Men vad Margot W ska skratta åt Wanja, hon blev ju räddad nu..

F.ö. är jag oroad av allt räddhågat censurtänkande.