13 december 2008

Alliansen och sossarna krattar manegen för piratpartiet

Piratpartiet drivs av ett hett engagemang, har kunniga och duktiga personer i ledningen. De driver ett fåtal, men viktiga, frågor som engagera mängder av liberalt sinnade människor.

Men det är inte det som är partiets viktigaste tillgång. Nej, den finns utanför partiet. Hos både regeringspartierna och oppositionen.

Med sådana partier, som driver bort sina väljare, ja rent ut sagt mobbar bort dem, som låter partipiskorna vina så att eventuella självständiga viljor tystnar. Ja, då är det bara för piratpartiet att tacka och ta emot.

Inne bakom sina välisolerade glasväggar förstår inte partiledningarna vad som händer.
Regeringen tar de sämsta bitarna från sossarna (ex-vis avskaffat försvar och huvudlösa subventioner till den omoderna svenska bilindustrin) medan de jagar över väljare till sossarna genom ex-vis a-kasse och sjukförsäkringsförsämringar.

Lägg till det då FRA-lagarna, det rättsröteskapande IPRED och en datalagringslag (i sann sosse- och stasianda) som våldtar allt vad personlig integritet heter.

Självfallet kommer det att ske en viss överströmmning till sossesidan. Men så klantigt som de sköter sig blir det inte så många som de själva vill hoppas. Men än fler kommer att röstskolka - och för många blir piratpartiet, trots sitt namn, ett verkligt aternativ.

Piratpartiet behöver bara sprida sina valsedlar. Resten sköter de andra partierna om, i sann självmordstaktik.

Piratpartiet kan ta det lugnt!

10 kommentarer:

Rick Falkvinge (pp) sa...

Njae, ta det lugnt kan vi inte. Det är mycket hårt arbete kvar innan valet, och otroligt mycket som ska göras och klaffa.

Bara att dela ut valsedlar till 5000 vallokaler med hjälp av enbart obetalda aktivister kräver en otrolig logistisk koordination.

Men visst, jag kan hålla med dig om att de etablerade partierna inte förstår vad de håller på med. Det var ju å andra sidan därför pp över huvud taget grundades -- för att det enda som återstod var att sluta försöka prata med politikerna, och i stället prata direkt med väljarna.

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja Rick. Visst är det ett hästjobb även för gamla, men små partier med valsedelsutdelningen. c det måste nu fixa.

Sen kan jag ju inte smöra er för mycket. Dock är det ju så att alla andras misstag bereder vägen för er.
Samtidigt som ni inte skulle behövas el ens själva känna ngn motivation om de skött sig.

Anonym sa...

Tycker att det är märkligt att du nämner oppositionen i sammanhanget. Miljöpartiet och Vänsterpartiet är mot FRA och IPRED.

Socialdemokraterna har bra opinionssiffror. Det ligger runt fyrtio procent.

Det är Alliansens partier som spelar ett spel med delar av sina väljare.

Notera att Piratpartiet har aldrig kommit över en procent i opinionsundersökningarna. Och ekonomi plus egna insatser har ett stort avgörande för ett bra valresultat. Piratpartiet är piskade att göra ett bra valresultat i EU-valet om ett halvår.

Lars-Erick Forsgren sa...

Märkligt?Nej, visserligen har nog mp varit ganska konsekventa betr FRA, vad gäller IPRED har jag inte hört så mkt.
Vänsterpartiet har en dålig historia betr FRA. Betr IPRED verkar de inte veta vad de vill.... har förstått det av signaler fr interna diskussioner.

Vag gäller datalagringen har jag inte hört några protester fr ngt sk oppositionsparti. Inte än.

Tvärtom är det Thomas Bodström (s)som är den store tillskyndaren, alliansen anser sig bara verkställa hans beställning.....

Självfallet kan mkt hända som påverkar pps valresultat. Jag skriver utifrån som jag ser det just nu. Men opinionssiffror ska man alltid ta med en nypa salt, spec för små och nya partier.

Jag vill ju hoppas på en pånyttfödelse av ngt etablerat parti. Men det ser verkligen mörkt ut.

Leo sa...

Det är ganska hårt arbete att dela ut valsedlar. ;)

2006 stod jag också som valvärd, och informerade om vår politik. Det kommer jag göra 2009 och 2010 också.

Lars-Erick Forsgren sa...

Att se till att alla vallokaler får valsedlar är en sak, jobbigt nog i sig.

Att stå utanför vallokalen oh ge valsedlar i handen en annan sak, som nog numera bara förekommer i större städer.

Men ibland vill sossana demonstrera hur stora de är på en del mindre orter (gamla bruksorter) å har stått där ensamma och delat ut...

Leo sa...

Nej, det finns väl helt enkelt inte folk till att stå utanför varje vallokal. Jag hade dock en trevlig dag där jag stod och pratade med representanter för nästan samtliga riksdagspartier.

Då visste de inte vad Piratpartiet var. Det vet de nog 2009 och 2010, och de är nog inte lika vänligt inställda mot konkurrensen ;)

David sa...

Men, men. Gah. Det finns en risk att jag kommer rösta på piratpartiet av precis de orsaker du säger. Men jag vill ju inte igentligen, det finns mer saker i samhället som påverkar just mig än deras frågor. Men det finns helt plötsligt ingen annan kvar...

Kent Filppu sa...

Jag är en av dem som drivits ut av sossarna (efter över 20 år i partiet) och nu gått med i Piratpartiet. (se http://elrubio.se/?p=2284) Ett regering som för krig mot folket och en opposition som tagit time-out. Vad ska man göra?

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja, vad håller partierna på med?

Klyftan till folket blir allt djupare.