04 oktober 2006

Är fps dataskandal i själva verket en S-skandal?

Rubrik på nätet: SSU:are fick inloggning till fp. (SvD).
I vissa avseenden är hela denna affär våldsamt överdriven. Ett vilt inloggande och försök att ta sig in på "okända" sidor på nätet är flitigt förekommande, spec tydligen bland ungdomar.
Men, handläggningen av det hela från fp-toppens sida är en katastrof, trots detta. Vad än opinionsundersökningar säger, så har inte bara "skurkarnas" anseende skadats, utan även Lars Leijonborgs. Så illa får inte en partiledare sköta detta.
Men nu rullar det hela ett varv till. SSU-ombudsmannen Niklas Sörman lämnade ut de hemliga inloggningsuppgifterna till socialdemokraternas nätverk Sapnet till folkpartiet. SAMTIDIGT fick han tillgång till hemliga inloggningsuppgifter från folkpartiet. Det blir allt virrigare.
Sossarna har alltså haft motsvarande uppgifter till fps nätverk! Att de säger sig inte ha använt dem har väl knappast större trovärdighet än när fp säger det. Trots Marita Ulvskogs brösttoner!
Enligt sossarnas partikassör Tommy Ohlström har inloggningsuppgifterna inte använts. Men de har ändå informerat fp:s riksdagsledamot Christer Winbäck om att inloggningsuppgifterna till hans riksdagsdator är på drift.
Niklas Sörman har alltså inte enbart berättat om inloggningsuppgifterna till Sapnet för Nicklas Lagerlöf, tidigare ordförande i Liberala ungdomsförbundet Väst (Luf). Han fick samtidigt veta Winbäcks inloggningsuppgifter.
Tommy Ohlström träffade Niklas Sörman på onsdagen och han bekräftade då att det var han som lämnade ut inloggningssuppgifterna till Sapnet och att han också vid några tillfällen själv använt sig av dem.
Hur ska det sluta detta? Är det i själva verket en s-skandal? Var det, som en del konspirationsteoretiker menat, en riggad fälla? Riggad av sossarna, genom SSU? Inte vet jag, men ju mer detta snurrar, ju snurrigare blir det.

Inga kommentarer: