15 november 2009

Sverigedemokraterna mm

Det har varit visst rabalder på senare tid om Vellingemoderaternas ohöljda fiskande i rasismens grumliga vatten. Och som lök på laxen nu då de senaste opinonssiffrorna som ger sverigedemokraterna (sd) mycket höga siffror.

Det finns mycket att säga om detta. Men jag har avstått främst pga krångel med dator och/eller internet (mycket irriterande), hoppas detta går in i alla fall.

Dock har HAX skrivit en text som i hög grad belyser även min inställning, jag hoppas att alla intresserade läst den. Om inte, så får ni här länken. Jag är, som bekant, inte nöjd med riksdagen och riksdagspartierna idag, men som Hax menar, Sd skulle göra saken än värre.

Vill, just nu, bara tillägga eller snarare stryka under detta att sd, vellingemoderater och liknande, de ser kollektivet, inte individerna. Och drar därav förhastade och farliga slutsatser.

Jag vill gärna tro att många av sd-sympatisörerna är ganska hyggliga människor. Men, de är så rädda för det nya, de känner förmodligen ingen eller ytterst få flyktingar eller invandrare och de blir helskärrade av hur media beskriver verkligheten. Nå, inte bara media då, även de politiska partierna har en olycklig tendens att tala om grupper och kollektiv på ett sätt som gör att den enskilda individen inte syns. Det finns både enstaka skurkar och mängder goda människor i alla kollektiv.

Därför behöver vi alla lära känna, på ett mera personligt plan, några personer med bakgrund i annat land och med annan kultur. Det skulle kunna förändra mycket.
Rädslan skulle försvinna i hög grad.

De enda förlorarna vore sd och de andra krafter som spelar på främlingsrädslan.

Uppdatering 18/11. Pga en kommentar från en sverigedemokrat har jag förtydligat och motiverat mitt resonemang mera i kommentarsfältet. Och jag noterar än en ggn att inte ens i Vellinge är främlingsrädslan så stor som media och den lokala m-ledningen sökt visa. 63% välkomnar flyktingungdomarna i Vellinge.

4 kommentarer:

MJ sa...

komplicerad??

Lars-Erick Forsgren sa...

My t. ???????? Vad är det som är komplicerat?

feminix sa...

På vilket sätt skulle det bli värre med SD? Att vilja begränsa invandringen till endast konventionsflyktingar, ca 5% av flyktingströmmen, det var inte SD först med. Först var (s) genom sitt Luciabeslut 1989. Sverige kan inte vara hela världens socialbyrå. Varför varför ska vi ta in så många? Ska vi ha Rosengård över hela landet? Varför får vi inte säga Nej tack till denna "berikning" i form av stenkastning, bilbränder, rån och våld?

Lars-Erick Forsgren sa...

Feminix. 1) Jag försvarar inte den socialdemokratiska inv-politiken. Den har många brister. Däremot förespråkar jag en human flyktingpolitik och en rättvis invandringspolitik.
Av allt att döma (vad sd förespråkar)skulle sd´s politik vara rena motsatsen till vad jag vill se.
Jag hinner inte kolla siffran i ditt påstående, den är också irrelevant. Men du blandar friskt begreppen.
Jag ser det såhär. En flykting är den som har flyktingskäl, dvs flyr från ngt slag av förtryck eller fara i sitt eget land. Dvs FLYR från fara.
Du vill inte ha någon invandring, dvs du vill inte ha någon möjlighet för fri rörlighet inom EU, du vill inte ha någon som helst arbetskraftsinvandring. Du vill inte att det ska vara möjligt för en svensk man eller kvinna att finna en partner från ett annat land (inte ens från våra grannländer, alltså) och gifta sig och leva med sin partner i Sverige! Konsekvensen blir att en svensk som finner kärleken utomlands måste emigrera!
Du skrev ju det, endast konventionsflyktingar, ingen annan invandring!

Men OK då, vi får hålla kärleken i schack och så får SVENSKA (de enda riktiga SVENSKA är väl samerna, dvs fullblodssamerna1) kvinnor se till att föda massor av barn så att vi får folk till industri och äldreomsorg så att Sverige inte stannar upp helt. Och det är ju ett litet inrikes problem, som vi får leva med då enligt din sd-politik.

Sverige kan och ska inte vara "hela världens socialbyrå". Har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Men det passar din syn på "icke-svenskar" att måla upp en sådan nidbild. Sverige tar bara emot en rännil av flyktingarna i världen, de flesta stannar i något grannland. Självfallet ska vi arbeta för bättre förhållanden i världen, som demokrati, samtidigt som vi i humanitetens namn tar emot de som faktiskt måste FLY från krig etc idag!

Det kan kosta något initialt, men på sikt bidrar såväl flyktingar som invandring i stort till Sveriges välfärd och utveckling på många sätt.

Sluta upp med att måla upp nidbilder av kollektiv. Inom alla grupper finns bättre och sämre individer. Till och med bland ursvenskar.