03 oktober 2006

norrländskan uppmärksammar fps situation

Citerar ur NSDs ledare den 30 sept. Var så goda.
" Tyst i fp.


Även fp borde ha goda skäl för att idka viss självkritik.
Det socialdemokratiska partiet har inlett en period med självrannsakan och självkritik efter bakslaget i höstens val. Göran Persson har klivit åt sidan. En valanalysgrupp ska tillsättas. Partisekreteraren Marita Ulvskog ifrågasätts. Olika s-debattörer efterlyser nya grepp och förnyelse. En extrakongress ska genomföras 16-18 mars 2007.
---
I folkpartiet, som gjorde ett ännu sämre val, är det dock nästan tyst som i graven.

Folkpartiet fick stöd av bara 7,5 procent av väljarna och får uppleva hur riksdagsgruppen nu nästan halveras.

Partiet backar från 48 riksdagsmandat till 28 platser. ---
Men ändå framstår folkpartisterna som alltigenom nöjda med valet. De kritiska rösterna är få. Få ifrågasätter partiledaren Lars Leijonborg eller den politiska inriktningen.

Visst, det finns vissa undantag. I sin blogg diskuterar piteliberalen Lars-Erick Forsgren (www.freewebs.com/larserick) folkpartiets väg bort från socialliberalismen.

En liknande analys gör förre chefredaktören Olof Kleberg och fp-riksdagsledamoten Gunnar Andren i folkpartiets tidskrift Nu.

Men något stort räfst och rättarting verkar inte pågå i folkpartiet. Partiledaren Lars Leijonborg framställer sig som en av valets segerherrar, trots att det egna partiet kommer att få bara marginell betydelse och högst fyra statsrådsposter i den nya borgerliga regeringen.

Valresultatet ger nämligen ett klart och entydigt besked. Moderaterna är större än de tre andra borgerliga partierna tillsammans. Det betyder att det blir moderaterna - inte folkpartiet - som kommer att hålla i både taktpinnen och förstafiolen i den nya regeringen.

Folkpartiet är en förlorare, ingen vinnare, i årets val. Viss självkritik borde det föranleda.Publicerad: 2006-09-30 00:00
Olov Arbrahamsson"

Tja, något mera har det nu börjat diskuteras. Då tänker jag främst på "liberala nätverk" www.liberalerna.net
Men nog är det märkligt tyst. Och det är illavarslande.

Inga kommentarer: