01 oktober 2006

Guillou om fps kris

Har just läst AB (på nätet), där Jan Guillou skrivet om fps kris efter dataskandalen och valnederlaget. Jag rekommenderar alla att läsa det. http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,896957,00.html

Man kan ju knappast anklaga Jan Guillou för att vara folkpartist eller socialliberal heller för den delen, men nog träffar han rätt i långa stycken i sin analys. Dessutom drastiskt formulerat.
Jag citerar ett litet stycke:
Sverige behöver nämligen ett demokratiskt oantastligt liberalt folkparti. Och de som fallit, eller kommer att falla i folkpartiledningen, var gänget som styrde om folkpartiet från ett socialliberalt parti - minns någon Bengt Westerberg? - till ett parti som föraktfullt avfärdade sin tidigare politiska linje som "snällism". Nu skulle man inte vara snälla längre utan ägna sig åt hårdare tag mot framför allt invandrare, precis som danska venstre, det parti man kopierade.
Om hela detta gäng försvinner, dessutom efter ett förkrossande valnederlag (de utlänningsfientliga rösterna gick till mer öppet utlänningsfientliga krafter), så får de liberala folkpartisterna chansen att under en hel mandatperiod återgå till liberalism. Och det är faktiskt oerhört betydelsefullt för oss alla.
Det får nämligen inte finnas någon spricka i den demokratiska muren nu när sverigedemokraterna på allvar blivit ett hot.
Så långt Guillou. Som sagt, läs det.

Inga kommentarer: