12 oktober 2006

Börjar bli för mycket nu

Är det någon mera som tycker att det börjar bli för mycket nu? Det här med ministerskandalerna alltså. Både för mycket skrivet om det, och för många skandaler. OK, det var många med sossarna också, men de kom inte lika tätt. Och Anna Sjödin, hon hann inte bli minister, tack och lov. Men nu ska hon överklaga sin dom, där hon fälldes på ALLA punkter!
Dock, man ska inte anställa svarta barnflickor. Men det är mänskligt, pga nuvarande regler. Dvs, har man sådana inkomster som de felande ministrarna, då är det knappast mänskligt, bara snålt. Med fyra barn på fem år, då är det förstås inte mycket tid att tänka...
Man ska betala teve-avgift. Besynnerligt nog även om man inte ser, eller inte kan se teve. Det räcker att inneha en apparat. Det är knappast i enlighet med vad som kan sägas vara sunt förnuft. Om nu alla ska betala avgift, varför inte skattefinansiera det? Så slipper vi en extra indrivningsbyråkrati.
Samtidigt som detta ältas, och i viss mån är det befogat, så kommer de viktiga frågorna bort. Borde inte media granska såväl regeringens förslag som vad oppositionen gör nu? Nu när några ministrar "avrättats" redan inom en vecka.

Inga kommentarer: