06 november 2010

Befria kungafamiljen!

Kungen verkar inte trivas med att vara kung, i vart fall inte med att hans liv och leverne kollas upp och skrivs om. Och familjen kollas också hela tiden. Deras ansiktslyftningar, förälskelser, brutna relationer, resor etc. De får inte leva ett vanligt liv. Och många svenskar tycker att de borde få leva som människor, inte behöva jagas. Jag håller med. Därför har jag ett förslag.

Jag föreslår att de befrias från denna tillvaro i ett av arvet påtvingat fängelse, om än i gyllne inramning!

Enklast är att de tar initiativet själva. Kungen abdikerar och Viktoria förklarar att hon inte vill bli hans efterträdare. Att de gemensamt deklarerar att de vill vara vanliga svenska medborgare, med vanliga människors rättigheter och skyldigheter. Att de frånsäger sig alla anspråk på tronen och föreslår att i stället får Sverige ett republikanskt styre.

OK, det skulle bli lite jobbigare med ekonomin för dem. Men dels är de inte barskrapade direkt, dels så kan de ju främja arbetslinjen genom att skaffa sig vanliga jobb. Därmed slipper de skylta med att vara landets främsta bidragstagare, för det är ju skämmigt...
Vilken befrielse för dem alla! Vilken frihetskänsla det borde vara!

De kunde ju jobba med PR för Sverige på konsultbasis. Bara som ett förslag.

3 kommentarer:

Kalle sa...

Om kungafamiljen blir en vanlig icke-kunglig familj vad skulle i så fall skvallepressen leva på ? Tänk på alla arbetslösa jounalsiter, fotografer och infiltratörer ! DE blir ju arbetslösa och kanske måste skaffa sig ett hederligt arbete !

Lars-Erick Forsgren sa...

Kalle!
Jag tror inte att några journalister och fotograförer blir arbetslösa. Skvallerpressen finner alltid nya kändisar och kvartskändisar att skriva om. De får fortsätta med detta tills vi slutar köpa deras tidningar.

De som du kallar infiltratörer, de får väl söka jobb på FRA eller SÄPO.

Kalle sa...

Det kan väl inte vara så kul att skriva om kvartskändisarnas orgier ? Kungen slår ju alla med hästlänger ! Nej, det blir skavllerpressens död. Och inte kommer jag att sakna den !