03 juni 2008

LOs vingliga färd - och vad vilja sossarna?

Vad vill LO egentligen? När s regerar säger de en sak. Men nu en annan, verkar skifta från dag till dag.
Sossarna säger att A-kassan ska vara max 80% av lönen. Hörde jag inte också att den skulle vara tidsbegränsad, vad det max 6 el 12 månader? Och att sjukpenning ska man bara kunna ha upp till 6 månader. Varför har det senare inte uppmärksammats?
LO-toppen vill ha 80% i A-kassa, men häromdagen sa LOs fotfolk ifrån, och krävde att A-kassan inte bara ska återställas utan upp till 90%. I och för sig ett rimligt krav, anser jag, på sikt. Men hur mycket kan LO vingla?
Och vad säger Mona Sahlin och hennes s-parti om detta?

Kommer sossarna och LO nu att dessutom sluta krypskyttet mot regeringens förändringar betr maximal period med sjukpenning? (Knappast, tror jag.)
Regeringens förslag har en bra motivering, att vilja ha folk friska genom rehabilitering tillbaka till arbetslivet. Men hur realistisk är den???
Min tro är att det bara skapar fler socialfall plus ökar oro hos de sjuka som vet att det är för kort tid. Vilket försenar tillfrisknande.

Förresten, sossar, tror ni att det bara är unga och outbildade som blir arbetslösa. Tror ni att det går att utbilda en överkvalificerad 58-åring till nytt jobb? Både ålder och utbildning är ju redan för hög!

Inga kommentarer: