28 oktober 2009

En tidning för frihets och integritetsvänner?

Emmas blogg, Opassande, förekommer en debatt om att ge ut en tidning, ett magasin, med blandade texter, om piratpartiet och dess åsikter. Detta för att nå nya väljare.

Jag är ju en såndär som har stark sympati för pp (nej jag vill inte skriva ut hela partinamnet för ofta då det är så töntigt och blockerande för mogna människor), men som ser sakfrågorna viktigare än Ppartiet. Och som därför inte är medlem. Men snudd på...

Nå, det är en oerhört viktig och intressant tanke, som jag hoppas blir verklighet. Men, som både Emma och andra nog förstår, målgrupp och syfte måste vara helt glasklart innan "man" börjar skriva. Det avgör stil och omfång och upplägg.
Det är viktigt att pp faktiskt publicerar sig på papper också. Dels är det i många sammanhang mera praktiskt, dels för att nå fler presumtiva väljare, de som inte sitter 20tim/dygn vid datorn.
Men självfallet måste pp producera fler pappersprodukter än denna tidning/magazin! För olika målgrupper! Vilket måste beaktas vid planeringen av detta!

Och jag konstaterar att de namnförslag som kommit fram hittills verkar helt vansinniga! De är blockerande för vanliga väljare med alla (tidnings-)namn som har "pirat" (spegelvänt eller anagram) i sig. En tidning för en liten grupp frälsta datornördar utan erfarenhet av livet två meter bortom datorn, den når inga 4%!!!

Tänk alltså bortom den egna gruppen, tänk på de som kan/bör dela partiets (alltför snäva) ideologi, men som inte skriver eller läser bloggar!

Detta sagt i all välmening, jag vill att ni kommer in i riksdagen! För frihetsfrågorna, för integriteten, för rättssäkerheten.

1 kommentar:

HIttabloggen sa...

Hej här kommer ett meddelande till alla som bloggar och vill nå ut till fler läsare.

Nya sökmotorn för bloggar hittabloggen.se är i full gång och driver massa nya besökare till alla bloggar som är registrerade. Det är helt gratis att registrera sig, så vi rekommenderar dig att göra det redan nu! Idag registrerar sig topp bloggare såväl som "amatör" bloggare.

Följ länken, och på några sekunder är du också med i vår sökmotor: http://www.hittabloggen.se/user/new

Registrerar du dig idag och anger kampanjkoden: onsdag, så ger vi dig 200 krediter så att du kan göra extra reklam för din blogg!

Hör gärna av dig om du har några frågor.