05 september 2008

Vågar FRA-kramarna ändra sig? Apropå Staffan Danielsson...

Nu har en av de främsta FRA-kramarna, Staffan Danielsson (c), uttryckt visst tvivel om att FRA-lagen är så perfekt som han trott och sagt i många sammanhang. Det är DN-artikeln för 2 dgr sedan som fick upp ögonen på honom. Nåja, så konkret uttrycker han inte sig på sin blogg, tyvärr.

Han säger att nu måste diskussionen fortsätta. Det som fått honom att hesitera är detta i artikeln: "Lagstiftarna tycks ha förts bakom ljuset när de antog FRA-lagen i juni. Tillsammans med tidigare regelverk ger den nya lagen FRA rätt och möjlighet att registrera alla medborgares sociala nätverk."

Nå, tänk snabbt nu Staffan. Bidra till att lösa denna fråga nu genom att klart och tydligt deklarera att du hade fel och att du vill medverka till att riva upp signalspaningslagen och de tre lagar som ändrades i samma svep (det som vi i debatten paketerar som "FRA-lagen").
Samverka med Camilla L, Birgitta O, Agneta B och de andra så att det blir ett stopp, en utredning och en ny lag som verkligen beaktar alla aspekter och säkrar integritetsskyddet på allvar.

Vore jag Staffan D, som tydligen börjar känna sig lurad, skulle jag bli ordentligt uppretad på lurendrejarna och ta dem i örat och ruska om dem ordentligt. Eller hur man nu gör med folk på dessa "höga nivåer".

Kom ihåg att en bra karl (inte bara kvinnor!) kan ändra sig när han får nya eller okända fakta klara för sig. En sån karl högaktar man. Men tjurskallar som inte kan erkänna fel för prestigens skull, de föraktar vi. Och de röstar vi bort om de skulle ha hamnat i riksdagen.

Jag gissar att vi snart får veta vilken kategori Du tillhör Staffan.

Inga kommentarer: