30 april 2008

Vems verklighet?

TT:s tvredaktion har en enl min mening en snäv verklighetsuppfattning. I en liten tv-krönika anser skribenten att det vanliga inte bara är att köpa något snabbt och enkelt till lunchen utan att man ofta äter ute till middagen. Och att det är en stor skillnad till när hon var liten, då var det speciellt och lite lyxigt att äta på restaurang.

Det är möjligt att det är vanligt bland en snäv grupp välavlönade yrkesarbetande 30-åringar företrädesvis i Stockholmstrakten. Hon noterar ju också att det är billigare att laga mat hemma. Just så är det, därför äter de absolut flesta sin middag hemma.

Att gå ut och äta är fortfarande lyxigt och dyrt för de flesta av oss, vi som måste få vardagsekonomin att gå ihop även om familjen har en inkomst under tjugotusen i månaden, brutto.

Visst, en och annan är av omständigheterna tvungen att äta lunchen ute, men då måste den vara inte bara snabb utan också billig. Att också äta middag ute, det har man inte råd med. Det är lyx som kanske förekommer en gång vartannat eller vart tredje år. Om inte någon annan bjuder förstås.

Sådan är verkligheten för oss som lever utanför Stockholms innerstad och har normala inkomster.

Inga kommentarer: