11 maj 2007

Fredagen den 11 maj.

Vår lille son blir idag 1 år och 8 månader. Hör att studenter i Sverige (men studien gjordes visst i Lund) dricker för mycket. Alldeles för många som dricker för mycket. 85 % av tjejerna och 72 % av killarna är i riskzonen, dvs konsumerar för mycket för ofta. Helt osannolika siffror, men har man sagt det i radion så...
Är det därför som det också uppges att en mängd ungdomar exponerar sina sexuella aktiviteter på internet. “Vi var berusade”, säger de som “ursäkt”.
Betr gruvstrejken så uppmärksammas nu alltmer att gruvarbetarnas grundlön ligger högre än många akademikers lön. Med tillägg blir skillnaden ännu större. Men alla jämför sig ju med de som har det bättre. T ex med ministrar, eller direktörer. Och direktörerna jämför sig med USA-direktörer. Samtidigt ser vi att inflationen tar fart igen. Kejdereaktion.
Som ett nytt bevis på att “Sverige-är-bäst” kan man se att försvarsministern (m) anser att svenska splitterbomber inte är farliga för civila. Det gör dem unika... Därmed går han emot den överenskommelse som gjorts, framdriven av Birgitta Ohlsson (fp) , om att Sverige ska motarbeta användningen av splitterbomber. Dubbelmoral, modell (m).
Dubbelmoral, modell Göran Persson, är ingen nytt. Men nu gäller det hans nya knäck som konsult, som han lagt upp så att han ska kunna ha lön både som konsult och statsrådspension utan avdrag på den senare. Dubbel ersättning alltså. Men mer än halverat anseende, ifall han skulle ha något kvar.

Inga kommentarer: