12 september 2014

Vilka vill samarbeta med Åkessons SD?

I morse redovisade i SR en undersökning om vilka som vill samarbeta med Sverigedemokraterna, SD. 
Inget annat parti i riksdagen förstås.  Och inte 66% av de andra partiernas sympatisörer heller. Men ändå 25%, som ville att SD, de bör man samarbeta med. 

Vilka är då det? 

Jag tror att när det gäller moderater så är det sådana som är oroliga för de höga kostnaderna för flyktingarna , och som inte ser det som en investering eller tror att det också finns plusposter. 
Och på s-sidan då? Ja, det är nog i stor utsträckning sånna som saknar det gamla sossepartiets politik, de som är rädda för pensionerna, för dålig äldreomsorg etc. Gammelsossar som blundar för de humanistiska skälen för att ta emot flyktingar, men vill ha en hyfsad pension och bättre sjukvård. 

Att det skulle vara några rasister (kvar) hos varken moderaterna, sossarna eller de andra partierna i riksdagen tror jag inte. Inte många i vart fall, de har nog reda röstat på SD förra valet. 

Det är därför som Åkesson vill mörka rasismen i sitt parti. Rasisterna har han redan. Nu vill han ha de oroliga, men anständiga, som av andra skäl ser positiva saker hos SD. 
Rasisterna vet att det är flykting- och invandrarpolitiken som är SD:s hårda kärna. Men det vill Åkesson och hans krets inte att det ska synas för mycket. För han vill nu få röster från "de anständiga" också. Inga kommentarer: