31 oktober 2007

Pansartaxen, en doldis med makt och krogvanor

Jag var nog knappast ensam om att inte tidigare ha stött på namnet Ulrica Schenström före hennes famösa krogkväll i förra veckan. OK, politiska journalister i Stockholm och en klick politiker har förstås snubblat på henne, men de är ju en mycket liten och egen klass, avskärmad från vanligt folk.

Just fru Schenströms doldisskap är dock märkligt, minst lika märkligt som hennes sätt att bete sig på krogen. Hon sägs nämligen vara en av de absolut mäktigaste politikerna i Sverige. Utan att vara vald av folket, utan bara i sin egenskap av politisk tjänsteman och som den som mer (enl de initierade) eller mindre styr Fredrik Reinfeldt.
Den femte mäktigaste i Sverige, dvs precis i hasorna på partiledarna i Alliansregeringen. Och en av de tre-fyra runt Reinfeldt, som format och formar “nya moderaternas” politik.

Det är en allvarlig brist i vårt demokratiska system att inte en sådan person är föremål för kontinuerlig granskning av media, att hon kan ha denna maktställning utan att vara vald av någon annan är moderaternas partiledare.
Dessa granskande journalister, har de alla suttit på krogen med henne, men inte insett att hon inte bara är en källa utan är i en sådan position att hon ska granskas???

Självfallet är det en skandalös omdömeslöshet av henne att sitta och pimpla vin med journalister, hur kul dessa än kan tycka det är att med en sådan källa i maktens centrum.
De borde insett att de blir manipulerade.

Att "pansartaxen" Ulrica Schenström “glad i hatten” dessutom förefaller ha varit jourhavande topptjänsteman för Sveriges krisberedskap den omtalade krogkvällen gör ju inte klavertrampet mindre för henne. Och inte heller för Reinfeldt!

Inga kommentarer: