20 november 2022

Besvikelse över L-partiets svikna ideal, folk blir vilsna. Liksom svikna löften över huvud taget.

  Jag får snart sagt varje dag höra från någon, som tidigare inte varit så väldigt aktiv i politiken, eller deltagit i politiska diskussioner, bli alltmer besvikna på L-partiet och hur det agerar som en motsats till det parti det var en gång.

Många är uppenbarligen klart förvirrade av att hitta L-partiet som en allierad till SD. Man inte smälta att fp´s efterträdare inte bara bytt namn utan också målsättning och sällskap.
Och är besvikna över att det inom L-partiet ännu finns företrädare, som säger sig vara socialliberaler, och hoppas att L-partiet ska förmås återvända till sin socialliberala syn på politiken, frihet i gemenskap och med ansvar, tolerans och en positiv syn på människor som måste fly från krig och svält, att hjälpa utsatta både i Sverige och i andra länder. Som vill leva i ett samhälle med kultur, utveckling och framtidstro, som stoppar klimathot och förstörelsen och skövlandet av naturen.
Jag förstår så innerligt väl de människor som har den längtan efter ett alternativ som stämmer med deras bild av hur folkpartiet en gång var ett socialliberalt parti för en ljus framtid.
Jag delar deras frustration, deras längtan.
Vi måste se till att det finns ett sådant alternativ. Nu när L-partiet svikit.
---
Sen undrar jag hur många som blandar ihop SD med S? Sverigedemokrater och Socialdemokrater låter ju rätt lika, när man ser partinamnen på valsedlarna. Och för all del när man hör partiföreträdare också uttala sig.  SD försöker ju då och då locka s-väljare med en del  förslag, som ska påminna om gamla sosseförslag. Och det är ju ingen tvekan om att S ofta närmar sig SD-förslag, i akt och mening att hålla kvar väljare som frestas av SD´s invandringsfientliga politik. 

- Tänk om partierna kunde hålla fast vid den ideologi de angett som sin.  Och inte nosa efter vad de tror är "populärt"... 

Som väljare vill man nog veta vad som partierna verkligen tycker. Vad som vägleder dem. Man vill kunna lita på vallöften, inte att de ändrar sig och bryter löftena efter valet. 

2 kommentarer:

Linnéa Darell sa...

Så väl formulerat Lars-Erick! Instämmer till fullo.

Lars-Erick Forsgren sa...

Tack