18 december 2011

Nya bottensiffror för sossarna, än sen då?

Vem kunde vänta sig annat, än en trång krets partigängare möjligen? Ny bottennotering för Juholts s.
Varför skulle det ha vänt?

Mera märkligt är att det är fina siffror för moderaterna, detta självgoda och pösiga parti runt Reinfeldt. Ett trist förvaltarparti, som dessutom anser sig vara bäst och vackrast, bara för att det råkar vara störst. Och som ser oss medborgare som undersåtar, som ska övervakas, övervakas ini minsta söm.
Och de underdåniga lydpartierna fp, c och kd, vad motiverar att de får några opinionssiffror alls? Är det frånvaron av alternativ?

Man må tycka vad man vill om miljöpartiet, men det visar ändå lite liv emellanåt. Visar åsikter som ibland till och med hänger ihop. Det rättvisa i att vänstern får en del sympatier, det får anstå att bedömas tills vi ser om Jonas Sjöstedt kan ge det en klar linje sedan han blivit vald.

Kd lär vara utom allt hopp, som det ser ut för närvarande.

1 kommentar:

Anonym sa...

I mina positiva stunder ser jag riktigt ljust på framtiden. Partiväldet är skakat och sjunger på sista versen. Att Sveriges största parti inte kan få fram en bättre ledare än Juholt är ett symptom bland många på att intelligenta och dugliga människor inte längre satsar på partikarriärer. På sikt kan det aldrig hålla att B-laget ska styra.

Juholt får nog passa sig för Sjöstedt. Han kommer att knycka många vänstersossar. Det är ändå mer än 20 år sedan muren föll och K:et är borta ur både partinamn och väljarnas medvetande.

KD är en historia för sig. Troligen vinner väl Hägglund med 55-60% av ombudens röster. Ett katastrofalt underbetyg för en sittande partiledare. Blir det så hoppas jag att de värdekonservativa samlar sig till motangrepp antingen via spränglistor i eller egen partibildning i nästa val. Om jag vore Hägglund skulle jag meditera en stund över det faktum att SAMTLIGA röstmagneter i personvalet tillhör den interna oppositionen. Hur han tror sig kunna vinna val utan dem och stöd från ungdoms-, kvinno- och pensionärsförbund övergår mitt förstånd.