27 september 2007

Yrkesförbud för oliktänkande?

Sverigedemokraterna står för en unken, främlingsfientlig och bakåtsträvande, odemokratisk politik. Tyvärr tycks den vinna allt större anslutning. Det är ett faktum som borde innebära att alla goda krafter debatterar och belyser det demokratiskt felaktiga i sds politik. I mångt och mycket bygger ju sverigedemokraterna på okunskap och en rädsla för det nya och för demokrati.

En socialdemokratisk riksdagskvinna har nu tagit sig före att föreslå att dessa felaktiga åsikter skall innebära att en förespråkare i hennes kommun nu skall bojkottas i sin yrkesutövning. Hon ska ha försökt få bort en hänvisning till dennes dansställe på kommunens hemsida. Likaså har hon ringt och försökt få folk att bojkotta personen.

Det är ju helt galet! Demokrati bygger på samtal och tanke- och yttrandefrihet, inte på bojkott av politiskt oliktänkande! Att de facto förespråka yrkesförbud mot oliktänkande, det är rent odemokratiska metoder. Yttrandefrihet gäller även oliktänkande! Den som försvarar demokrati med odemokratiska medel korrumperar och befläckar demokratin.

Odemokratiska rörelser skall bekämpas med argument och upplysning, inte med politiska bojkotter!

Vad rätt du tänkt, Carina Hägg (s), fast det blev så helt fel.

Inga kommentarer: