09 januari 2007

Bildt från näringslivet

Bildt i blåsväder. Inte känner jag någon större medkänsla med honom, som han strulat till det och satt girigheten i främsta rummet. Dessutom kryddat det med sin alltför välkända arrogans. Blir lätt förvånad när jag läser den mycket hovsamma kritiken i socialdemokratiska PT. Skribenten tycker att det är bra att han får känna av kritik och hamna i lite blåsväder, däremot tycker hon att han kan sitta kvar. Hon skriver som om hon vore en moderat som ändå vill vara lite självständig genom en gnutta kritik.
Nå, Bildt kanske har agerat som det är brukligt bland de som lever långt från vanligt folk, och anser sig förmera och kan göra hur de vill. De som tillhör "topparna"...
Somliga anser det bra att det kommit in folk från näringslivet i regeringen i och med Bildt. Nå, Bildts insatser i näringslivet är nog tämligen begränsade och sina uppdrag i bolagsstyrelser har han nog mest fått i egenskap av moderat f.d. statsminister. Inte pga näringslivspolitiska förtjänster.

Det bekymmersamma är att han - förutom frånvaron av kontakt med vardagen - inte inser att han är i en misstänkt jävssituation. Om han sedan agerar helt korrekt är en annan sak, han får inte ens misstänkas kunna agra för sitt f.d. bolag.

Självfallet borde han avgå. Det är inte en meriterande insats att ha skott sig på optionsprogram, som andra giriga näringslivstoppar. Inte heller att kunna misstänkas för jäv.

Sedan må han anses vara hur kunnig som helst i vissa utrikespolitska frågor. Dock är han inte "kung". Hans agerande den senaste tiden visar att han är i högsta grad sårbar och kan göra fel.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.