26 januari 2014

Grattis Alice Babs, 90 år


Idag den 26 januari 2014 fyller Alice Babs Sjöblom 90 år.  En sånglegend som började redan som tonåring. Som glatt lyssnare av alla åldrar och med olika smakinriktningar.
Hyllningarna i pressen idag verkar mycket sparsamma. Desto fler hittar vi på internet. Och själva google har en speciell hyllningsruta idag över henne.
Denna bild är från hennes tidiga karriär. Den som vill kan leta vidare om allt hon gjort och friska upp minnet. Kolla in Wikipedia, eller googla runt.
Tyvärr har sjukdom drabbat henne, och hennes nuvarande liv är inte så muntert, vilket uppmärksammats rätt väl såväl i gammelmedia som i teve och på internet. Jag har också skrivit om det på min blogg.  Här vill jag bara gratulera Alice, och önska henne all lycka i fortsättningen. Och att hon får träffa de gamla vänner hon själv väljer.  Här en bild av den starkt religiösa Alice, bedjande på knä i kyrkan, framför ett piano.GRATTIS!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men hallå?! Hon spela piano, och står på knä i brist på pianopall...
Jag ser inget kor och inget altare på bilden...
Men visst, hon är starkt troende kristen.
Med vänlig hälsning Kenth L

Lars-Erick Forsgren sa...

Nej Kenth, fotografen (en av hennes nära vänner) tog en bild när hon bad i kyrkan. Hon spelade inte piano när bilden togs.