19 januari 2007

Paradisets strand


Det kan inte hjälpas att det blir en del privata texter och bilder här. Resan är ju i färskt minne.

Vi tog släkten till Paradise Island Beach på Samal Island. En skön badstrand (nja, badar gör inte filippinare i någon större mån, och i såfall inte "nakna" som européer eller americans). Men man har det skönt, och äter, kopplar av och låter barnen bada.
Till stranden tar man sig med färja, som går så fort den blivit fullsatt. Det blir den vid 20 personer. Och, tja, släkten fyllde en färja, trots att en del kom lite senare.
Parasoller finns inte, men däremot träd som skuggar eller så är platserna överbyggda så de skuggar solen. Sol är ju något man aktar sig för, ingen filippinare vill ju bli solbränd (=svart).


Det finns förstås solstolar, med dynor, samt bord. För att äta, det är kanske det viktigaste vid utflykter som denna.











Och Eder bloggare dokumenterar det på olika sätt.
Tilläggas kan att det inte bara är en badstrand. Givetvis är det inträde, säkerhetsvakter, badvakter, restaurang (tar man med sig dryck får man "böta", mat går däremot bra att ta med), grillplatser för allmänt bruk (om man tar med grillkol), en hel del små souveniraffärer, ombyteshytter och duschar. Den som vill kan hyra stugor för kortare eller längre tid också. Och det finns en park bakom stranden med lekplats och fåglar i bur att beskåda. Med mera.

1 kommentar:

Lars-Erick Forsgren sa...

Kommentar 2024, av LEF. Vill nämns stt på ett par av bilderna finns Lula (frugans farmor) hed, Hon badade faktiskt, dvs simmade kattsim.
Mvh, febr 2024. LEF, förf och badutfärdsrecensent.