Sd har nu kommit överens med sina lydpartier (m, kd och L-partiet) att invandringens kostnadet ska utredas. Jag ser inte att de vill utreda elller kartlägga vad "invandringen" ger för intäkter för Sverige, vare sig ekonomiskt eller moraliskt/mänskligt eller anseendemässigt i vår omvärld.
Jag citerar från Tomas Hubinette (på FB).
"Nu har ännu en av SD:s drömmar gått i uppfyllelse tack vare det uppdaterade Tidöavtalet som nu innefattar SD:s mångåriga krav på att utreda totalkostnaden för invandringen och naturligtvis också för invandrarna och dessutom på individnivå uppdelat på ursprungsland så att partiet därefter ska kunna säga att en syrisk flykting kostar si och så och en somalisk anhöriginvandrare så och så mycket o s v.
Jag är en man i mogen ålder med brett samhällsintresse på socialliberal grund. Därtill mycket musikintresserad. Det är främst samhällsintresset som dokumenteras här, enstaka notiser av privat eller allmän karaktär kan förekomma. I likhet med Lord Acton (brittisk liberal på 1800-talet) anser jag att: ”Makt verkar korrumperande, och absolut makt korrumperar absolut. Stora män är nästan alltid dåliga män. Det finns ingen värre irrlära än att ämbetet helgar dess innehavare.”
Sidor
07 december 2023
Det är fientligheten (SD m fl) emot invandrare som kostar.
25 november 2023
Makten SKA granskas, men makten ska inte granska folket
Uppdrag granskning är viktigt. Det påminns man om till som tätt, som i programmet i onsdags. Både den politiska och den ekonomiska. På alla plan. Lokalt, På rikssplanet och internationellt.
Detta orkar inte pressen alltid med, som den borde. Men UG har konstatera att MAKT-havarna inte låter sig intervjuas. I bästa fall så skickar de fram "pressekreterare" eller "kommunikatörer". Som sällan "vet" något, inte får säga något. UG redovisade en mängd fall från senare år. Jag har nog sett de flesta, om jag inte vart borta eller varit sjuk (på sjukhus). Jag tycker nog att dagspressen har blivit för mjäkig, ofta. Noterar dock att min lokaltidning (PT) bitvis har en del granskande journalistik, kanske inte så mycket betr de lokala politiska makthavarna i Piteå, men mycket betr t ex de sociala myndigheterna i en grannkommun (Älvsbyn). Och också om indragen assistans betr tolkning för en dövblind. Nå, tendensen numera varkar vara att det är MAKTEN (politisk, ekonomisk och offentliga myndigheter) som vill kolla den enskilda, lilla människan. Staten ska bestämma, jfr den aviserade angiverilagen. Lärare, sjukvårdspersonal etc ska tvingas ange t ex om någon inte "har rätt" att vara i landet, inte ska undervisas, inte vårdas. Ja, SD (och därigenom den underdåniga "regeringen") vill uppenbarligen inte bara att det ska bli möjligt att frånta svenska medborgare sitt medborgarskap (t ex gm brister i "vandeln") och utvisas. De vill också (SD och nickedockorna) kunna göra medborgare statslösa! !! Jag upprepar, det är makten som ska granskas. Staten och myndigheterna ska skydda oss medborgare från att skadas av Makten! Det måste finnas rättssäkerhet och integritet för medborgare. Det är grundläggande demokratiska principer.
Jag upprepar dessa visdomsord "”Makt verkar korrumperande, och absolut makt korrumperar absolut. Stora män är nästan alltid dåliga män. Det finns ingen värre irrlära än att ämbetet helgar dess innehavare.” (Lord Acton, liberal) Det gäller fortfarande.
14 november 2023
Akelius ger och stimlerar andra att ge
Igen!
13 november 2023
Vi måste kunna använda kontanter, internet och digital valuta har begränsningar och ger problem
Vice riksbankschef: Möjligheten att betala med kontanter måste skyddas
"Digitaliseringen har skapat utmaningar och problem på betalningsmarknaden som kräver att staten, inklusive Riksbanken, agerar. Det sade vice riksbankschefen Aino Bunge på måndagen"
På kort sikt behöver allmänhetens möjligheter att betala med kontanter skyddas genom lagstiftning och fler måste få tillgång till betalkonto. Samtidigt bör lagstiftningsarbetet kring e-kronan inledas i linje med vad som sker inom EU”, sade hon.
Aino Bunge sade att riksdagen behöver reglera var och hur kontanter ska kunna användas. Butiker bör vara skyldiga att acceptera kontanter för samhällsviktiga varor som mat, drivmedel och läkemedel. Bankerna bör också vara skyldiga att ta emot insättningar från konsumenter.
Utöver att så många som möjligt får tillgång till ett bankkonto anser Riksbanken vidare att bankerna ska erbjuda betaltjänster till rimliga priser som är anpassade till personer som har svårt att använda digitala tjänster. Offentliga aktörer skulle också kunna hjälpa privatpersoner med betalningar, exempelvis på servicekontor eller medborgarkontor.
Riksbanken anser vidare att det behövs fler snabba och effektiva betaltjänster."
Tänk vad jag håller med Riksbanken. Vi måste ha möjlighet att betala kontanter. Att ta ut kontanter (avgiftfritt). Och få och kunna sätta in kontanter.
Internet har många begränsningr, likaså är det alltför vanligt att både datorer (och mobiler) har problem, krånglar. Problem som kostar på många sätt.
-----------
27 oktober 2023
Tyst och stilla, inga invändningar
Ser att Postnord tänker göra fler, ytterligare nedskärningar. Det är allvarligt, drabbar brev- och paketutdelning och därmed framför allt de äldre och deras (våra) kommunikationsmöjligheter. Kommunikation och debatt och detta att prata med varandra, det är viktigt för äldre - men också yngre. Numera sker ju i princip att på s k spociala media, forum. Tidningarna minskar sina tryckta sidor, delar alltmer sällan ut tidningarna. Och nätupplagorna är dels förkrympta och dels kräver diverse elektroniska anordningar som inte alltod är lätthanterliga - men dyra, när man behöver datorer och mobiler och paddor till "allt". Pengar finns ju inte längre heller.
26 oktober 2023
PTs framtid -insändare om neddragning av ledarsidan med mera.
PT måste ha bredd, utrymme för både åsikter, en linje och journalistik.
Som gammal tidningsläsare är jag starkt oroad över PTs utveckling. PT har varit mitt husorgan sen tidigt 80-tal. Trots ibland skiftande kvalitet har den ändå varit en tidning som oftast varit öppen både för nyheter och diskussion, gett både återblickar och speglat kultur och utveckling av samhälle och näringsliv. Läsarna har känt igen sig, och kunnat ta del av både PTs åsikter, och kunnat diskutera dem och fått undersökande journalistik.
Sen ett par-tre år har dock tidningen till vissa delar blivit torftigare, något som accelererat på senare tid. Vilket verkar ha kulminerat den 23 okt i och med att ledarsidan flyttats, från sid 2 till mitten av tidningen, strax före sporten, och uppenbarligen fått halverat utrymme, och lägre status. Dessutom har insändarnas utrymme också halverats. Därigenom har både PTs politiska linje graderats ner, samtidigt som läsarnas åsikter också fått halverat utrymme.
Detta smärtar mig, jag vill ju se en levande PT, med profil, dialog mellan tidningen och läsarna, plus ett brett innehåll, både lokala nyheter, inrikes- och utrikesnyheter. “Nära dig” har minskat från 2 sid till 1, de senaste dagarna. Hur ska dödsannonserna få plats på lördagarna?
Att kultursidorna nu ska rymma Nöjen, vilket i stort sett består av filmrecensioner och minskat utrymme, ger en torftigare tidning, som läsarna inte känner igen sig i.
Annonserna minskar också, vilket både ger dålig ekonomi och minskad information.
Igenkänning är viktig för läsaren, och för tidningen, om den vill kommunicera. Ta tillbaka ledarsidan till sid 2, och låt insändarna få en helsida, gärna långt fram. Vårda återblickande artiklar, och PT-klippen. Varför fanns inte 10--årsklippet med i onsdagens PT? Bra att en 10-årsnotis ändå återfanns i torsdagens PT!
Jag tror att läsarna vill ha en bred tidning. Är den för torftig så söker man sig till så kallade sociala media. Det vore en förlust för det demokratiska samtalet.
LARS-ERICK FORSGREN, Öjebyn.
Mångårig tidningsläsare.
--- Vi får se om de tar in den.
Komplettering, senare,
Vill bara komplettera betr "Krönikor" i PT denna dag (fredag 27 okt 2023). Forst i tidningen, efter förstasidan, kom Lokala nyheter av skiftande karaktär och vikt. Sedan kom en KOMMENTAR, Fredagskommentaren, icke alls placerad på "ledarsidan", men skriven av Birgitta Pettersson (pensionerad reporter och en tid även vikariernade ledarskriben). En bra skribent, vilken oftast skriver med en politisk vinkling, som regel enligt PTs politiska inriktning, MEN med humor och som skarp satir.). Hon har skrivit "krönikor" ett flertal år, dock har jag för mig att de intill för någon vecka sedan publicerades på onsdagar eller torsdagar. Dagens LEDARSIDA kom dock först på sid ELVA, med en av de ordinarie fyra "krönikörerna" Måns Wadensjö. Sedan några dagar så är "ledarsidan" dock bantat till ca halva sidan. Den andra halvan är den som nu "disponera"s för insändare, dvs är läsarnas röst... Inte mycket plats för PTs läsare att kommunisera vare sig med varandra elller (den fyrhövdade) gruppen som är PTs krönikörer (av "ledarartiklar") som ska vara tidningens (politiska) röst. -----
Inte hunnir/orkat blogga på ett ta, men,,,, kolla FB
är så trött, ni som vill kan ju kolla mig på FB, där försöker jag kolla en del. Även egna inlägg........ men mest kommentarer till andra.
Där finns oxå lite bildermed anl av min födelsedag.........
25 augusti 2023
Nymoderat kulturförakt, historielöst
Så ska det prutas på kulturen, igen. I vart fall den som inte är lönsam och ger pengar till kommunen (det offentliga). Enligt Sophia Jarl moderat kommunalråd i Norrköping. (Är hon lönsam månne för N-köping.)
Om detta skriver Amanda Lind enl föjjande (vilket jag gör en liten kommentar till längre ner.)
"BOTTENLÖST KULTURFÖRAKT AV MODERATERNA
Sophia Jarl, kommunalråd i Norrköping (M), blottlägger en oerhörd syn på kultur och kulturskapare i sin debattartikel i Expressen:
Kultur är inte en del av välfärdens kärnuppdrag.
Offentliga anslag till kulturen är ”bidrag”.
Att ”kultureliten kraftsamlar för att ha kvar sina privilegier” och är en del av ”det bortskämda Sverige”.
Kulturskapare som är en av de mest underbetalda yrkesgrupperna i samhället. Som behöver trolla med knäna för att få vardagen och ekonomin att gå ihop, mellan deltidsanställningar, låga löner, korta projekt eller stipendier. Som så ofta faller utanför trygghetssystemen. Dessa ser Jarl som priviligerade och därmed ovärdiga att kritisera de nedskärningar på kulturlivet som sker i Norrköping under M-SD-styret.
Många har idag – med rätta – kritiserat Jarls uttalanden. Jag har även sett att kulturministern kommenterat och i svaga ordalag tagit avstånd från de grövsta formuleringarna. Samtidigt bekräftar hon den falska dikotomi Jarl målar upp, att det finns något ”konstruktivt och välbehövligt” i debatten när Jarl menar att kultur kan bidra till tillväxt.
Det är det överhuvudtaget ingen som ifrågasätter.
Däremot signalerar Jarl en kultursyn där offentliga investeringar i ett rikt kulturliv för alla ifrågasätts och till och med misstänkliggörs. Det säger inte kulturministern emot.
När vi vet hur viktiga kulturskolan, folkbiblioteken, den lokala konsthallen, symfoniorkestern och kulturhuset är för att trösklarna ska vara så låga som möjligt för att alla ska kunna ta del av bildning och kultur. Att kalla stipendier till konstnärer eller anslag till en fri teatergrupp eller en regional orkester för ”bidrag”, det är inget annat än kulturförakt. All kultur kan, och ska inte, vara kommersiellt gångbar. Då, om något, blir kulturen något för en elit.
Kultur gör människors liv rikare. Kultur gör våra samhällen bättre. Men ett rikt kulturliv växer inte fram ur ingenting. Det behövs långsiktighet, frihet, tillräcklig finansiering och politiker inte hånar och misstänkliggör kulturlivet.
Norrköping – och Sverige – förtjänar bättre än denna moderata kulturpolitik."
Jag instämmer, men gör en lite kompletterande kommentar:
Sophia J (m) verkar historielös. De gamla konservativa (före deras ensidiaga marknadsekonomiska kantring), de gillade och stödde gärna i vart fall finkulturen. Men nu ska det bara finnas kommersiellt lönsam kultur, tydligen. Sånt som bara de rika i överklassen har råd att betala. Och den finkulturen kunde staten subventionera...
Jag menar att kulturen är till för alla. Det är bra för oss - och samhället.
Lars-Erick Forsgren
socialliberal
14 augusti 2023
Saknar den, den svarta tramporgeln vi hade i mitt föräldrahem
Har på senare tid alltmer kommit ihåg, och saknat en del saker, minnen från unga år.
Som den fina gänsande, svarta tramporgeln vi hade i mitt föräldrahem, som företrädesvis min mor spelade på.
Bilden är inte vår orgel, men rätt snarlik.
Tyvärr försvann orgeln i någon flytt. Och det långt före vi, dvs jag eller min sister , hade en chans att ta hand om den.
SVAGDRICKA från Hagalunds bryggeri, med mera
Trettiotalet räckte långre. Längre än historieätarna beskev häromdagen.
Men de hade rätt i att det hade stor betydelse, flera decennier senare.
Alltså, jag levde inte under trettiotalet. Men det gjorde mina blivande föräldrar. Jag är född på 40-talet. Och jag minns svagdrickan.
Däremot Svagdricka, det ville pappa gärna ha. Så en två-litersflaska Svagdricka för pappa blev det, men jag har för mig de såldes i fem-literflaskor också. Plus några läsk, jag tror inte det var mera än några enstaka flaskor. Vårt "lördagsgodis" , syrrans och mitt, det var att dela på en liten flaska läsk. Det var fest.
Inga storköp alltså, men bryggarbilen stannade allti till hos oss. Kan inte ha varit många ören de tjänade på det stoppet. Bryggarbilen kom från Hagalunds bryggeri, som låg mittimellan Vallsta och Arbrå.
Ungefär där gick gränsen för om skoleleverna, i folkskolan, skulle gå i Vallsta eller Arbrå.
Jag har för mig att en av mina klasskamrater i sexan och/eller sjuan var "Göran från Hagalund".
Min far hade ofta svagdricka som måltidsdryck till middaggarna. Skogsbär var populärt hos och barn, men det var ingen måltidsdryck. Mjölk var vår måltidsdryck.
Och det var på 50-talet och en bit in på 60-talet, när vi bodde i Vallsta.
02 augusti 2023
Tillbaka, och hittat en del texter av äldre datum, som fortf är aktuella.
Vill först meddela att jag, med familjen, är på svsnk mark igen, efter 6 veckor på sydligare breddgrader. Om detta kanske jag kan lämna några glimtar på FB, om det vill sig.
Däremot så vill jag meddela att jag mer eller mindre av en slump (via källan Svensk jazzhistoria!) hitat vissa rudiment av en "blogg" jag hade 2005-2008. På freewebs.com
länk:
https://web.archive.org/web/20081002153242/http://www.freewebs.com/larserick/index.htm
Förstader till denna "hemsida" fanns även tidigare. Och denna sajt (som jag trott varit helt försvunnen) övergick till en "vanlig" blogg, med hög aktivtet, i resonerande, utredande stil runt 2008. Med mycken diskussion om FRA-frågan.
Sedan kom ju Facebook även till mig, där jag publicerar en del "kortisar", men främst reagerar på andras inlägg.
Här ger jag en intro till en text från 2008, på Freewebs. Hela finns på FB, publicerad den 2 augusti. (Den och ett antal freewetexter ska hittas på länken ovan.)
Så böjar artikeln,
Socialliberalismen behöver ett nytt pånyttfött folkpart.
Jag får alltfler bekymrade kommentarer från fd, eller snart fd, folkpartister om folkpartiets utveckling, dvs avvecklingen av socialliberalismen. Att tre fd partiledare går ut offentligt tillsammans med fyra riksdagsledamöter med kritik i FRA-frågan är bara ett tecken (DN-debatt 14 juli 2008). Oron, bland de som tror på den socialt ansvarstagande liberalismen, är stor och utbredd.
Dagens partiledning verkar vilsen, och alltför angelägen att göra Reinfeldts moderater till viljes.
Det kan inte vara folkpartiets uppgift.
Målet kan inte vara att ha makten. Man måste veta vad man vill.
Leta gärna upp fortsättningen....
Andra artilklar handlar bl a om kulturpolitik, om Ohlin och Armstrong, om Politik och musik, om Rättsröta, om Apatiska barn (MIV och Barbro Holmberg), om Steenrika och skenheliga, om Integritetskränkande registrering.
Ja mängder av artiklar. Hur hann jag? (2005 var jag ju nybliven förälder dessutom, och samtidigt i tät kontakt med f d riksdagsmannen Hans Lindblad.
18 maj 2023
Kungen med familj, Sveriges största socialbidragstagare , ej behovsprövade dessutom. (UG 17 maj 2023)
Värre än jag trodde - trots att jag ändå trodde att jag visste det mesta...
Det är min sammanfattande kommentar till UG:s granskning igår kväll 17/5 2023).
Jag önskar att alla sett det. Kungen (dvs kungafamiljen) har inte bara ett väldigt saftigt tilltaget "apanage" (som fickpengar), de har därtill i princip betalt allt vad gäller ev kostnader "hovet". Och det inkluderande inte bara att kunna disponera några slott (Stockholm slott och Drottningholms slott, trodde jag det var. Nej dessutom ett antal andra slott och herresäten och ett stort antal lägenheter som trots märkliga skrivningar från förrförra seklets början är statens, men som kungen bestämmer över, men där vi som skattebetalare står för kostnaderna, drift, renoveringar och upprustningar etc. Bl a genom Statens (!) fastighetsverk, i kombination med en servil underdånighet hos de som är satta att sköta om detta. Där besittningsskydd saknas.
Det är sååå illa, verkligen illa. Kungen har ytterst lite av reell politisk makt, däremot visst reellt inflytande över näringslivet, och över det som "anses" (av honom och "tradition") vara hans i egenskap av kung. Slott, herresäten, fastigheter, lägenheter och annat. Det är så illa att så många fjäskar och snällt ger honom allt detta, av våra skattepengar. Sveriges främste, störste socialbidragstagare! Ej behovsprövad.
Den svenska monarkin är en märklig institution, som verkligen inte är förenad med demokratin. Bara en tradition, för att ge glans och tillgångar till en person (familj) att leva flott på, utan krav, utan ansvar.
Självklart borde Sverige ha en statschef, med vald och ansvarig president. Demokratiskt vald, och inte genom arv (gener). Exakt utformning kan diskuteras, men statschefen ska vara demokratiskt vald, sitta för en bestämd tid.
(En randanmärkning. En gång i tiden så utsågs kungarna i val - av "stormän", men inte för att deras arvtagare också skulle vara kung.)
Nå, jag tror inte att vi hux flux kan få republik. Opinionen verkar inte mogen. Och risken är ju då, i nuvarande läge att vi får se att hr Åkesson blir president. Genom oheliga allianser av maktsugna nollor. Då skulle vi hamn ur askan i elden...
Jag har haft funderingar att man skulle låta kungen abdikera - vilket han inte vill - till förmån för Viktoria. Men då, genom demokratiska beslut ändra "förmånsreglerna" betydligt snävare än de är (tillämpas) idag. För henne och hovet etc.
Samt att givetvis ska inte den avgående kungen få ta med sig något "på köpet", varken av slott och herresäten jordbruk. 350 lägenheter... Abdikering ska gälla allt han åtnjutit som kung. Bostäder och förmåner, allt.
OK den förmögenhet i aktier som han har, måste han väl få behålla. Utdelningarna på aktierna lär vara avsevärda. Men inget "pensionsapanage", eller krimskrams - juveler och byggnader etc är ju statens. Möjligen få en "garantipension" enl vanliga regler.
Viktoria ska, om hon vill ta över som "regerande" Drottning, få nöja sig med rimliga , enklare förmåner och villkor än vad kungen har haft.
Vad sägs?
Dock, jag inser att detta inte är genomförbart, inte än. Inget parti vågar göra ens en partiell demokratisering av monarkin. Och än mindre att avskaffa den, på ett "avskalat" sätt...
Republik skulle dock "rensa bordet."
Men UG-programmet var en viktig information om hur illa det är ställt. Sverige är inte ett samhälle med Rättvisa, eller full demokrati ... Vår statschef är inte vald.
16 maj 2023
Bernt Rosengren, jazzgiganten och "Improvisationer"
Fick igår, den 15 maj 2023, fick jag veta att Bernt Rosengren avlidit. Sorgsna kommentarer, varvades med minnesord , korta som längre. Ett av de längre publicerades av Lyra, ... se: https://www.lira.se/den-svenska-jazzens-gentleman/?fbclid=IwAR1dFj9eURwH8c4IOeQ4s2bCvJTE76vzix3jB0_R0M5fk1r0GrQccQ2vlZ4. Läs den.
Så många ord har yttrats om sorg och saknad, och om Bernts betydelse, storhet. Och om hur vänlig han var, trevlig. Men ofta fåordig, samtidigt som han kunde debattera, ta ställning.
Så, vad ska jag säga? det kom som en chock, just nu. Inte helt oväntat, men ändå plötsligt. Bernt har alltid funnits, troligen den som främst, av svenska musiker som gjorde att jag också lyssnade på , diggade modern jazz, svensk modern jazz. Det fanns och kom många andra också, men Bernt var först, han var ju några år äldre än mig. Han spelade i Newport redan 1958, och träffade bl a min andra idole Louis Armstrong. 1958 var hade jag i o f sig börjat prenumerera på OJ, och hade hört på jazz i radion några år, men kom sen i SJR något år senare, och jag blev SJR-ordf 1968 (efter Armstrongdyrkaren Gösta Hägglöf - absolut inget fel att gilla Armstrong - det gjorde ju även jag.) Men 1969 så såg jag till (delvis på distans) att Bernt fick göra "Improvisationer", som blev Gyllene Skivan. Jag bodde i Hälsingland och Bernt var inte spec nära, men ändå..., och mentalt var vi nära. Han var inte alltid fåordig, minns "jazzprogram" där han talade och talade, mycket och engagerat, med många synpunkter på jazzen och dess villkor.
Och decennierna efteråt har han alltid varit den viktiga jazzmusikern, om än inte hela tiden den som mest stod i rampljuset. Och han varit den som betytt mycket för yngre musiker.
Mycket har skrivits om hans många skivor, om hans många samarbeten med andra musiker i varierande konstellationer.
Jag vill dock påminna om en skiva, LPn "Improvisationer", inspelad och utgiven 1969. Slutet av 1960-talet hade jazzen det svårt, rocken tog den "naturliga" publikens intresse. Och speltillfällena minskade drastiskt, när den nya, moderna jazzen tog över. Ytterst få nya jazzskivor spelades in. Då beslöt SJR styrelse (med mig som ordförande) att vi skulle spela in en skiva. Valet föll på Bernt Rosengren och hans grupp. Han hade redan varit en framstående musiker i ett tiotal år.
Sagt och gjort.
Här några fakta om "Improvisationer", SJR LPS-1. inspelad och utgiven 1969. (Den första skiva som SJR gav ut. Ytterligare några utgåvor följde senare.)
Bernt skrev baksidestexten, med kommentar om musiken och medmusikanterna. Och nämner att låtarna har valts ut balnd ett stort antal inspelningar under våren 1969. (med Göran Freese som tekniker.)
Det blev alltså en stor grej på flera sätt För Bernt Rosengren. Och för SJR.
1.Milestones + Evidence (av Miles resp Monk)
2, The End + Assymetric (av Bernt R)
Ballad + Birds (av Ornette Coleman)
1. Congeniality (av Ornette C)
Speltid sid A ca 22 min, Sid B 20 min.
(ps, har för mig att jag skrivit om Bernt R och skivan Improvisationer tidigare i en blogg . hittar det inte just nu. men ni kan ju söka/leta ds. )
13 maj 2023
If Beale Street Could Talk - film - James Baldwin - och Satchmo
"If Beale Street Could Talk" - Jag såg filmen på SVT igår kväll. (12 maj 2023).
Titeln är en rad ur Beale Street Blues", som omedelbart för mig till Louis Armstrong, som gjort flera inspelade versioner av den, och som ju växte upp i New Orleans fattiga slumkvarter, visste vad han sjöng, och spelade om. Men filmen utspelar sig i ca 1960-talets USA. Då jag var ung, och Louis Armstrong fortfarande levde och var väldigt populär, världen över.
Unge Louis A med mor och syster, fattig ungdom i New Orleans "värsta kvarter"